Русский Română

Partide politice

IGOR BOŢAN: MOLDOVA RĂMÂNE DEPENDENTĂ DE FUNCŢIONARII CORUPŢI

04 августа, 2016
IGOR BOŢAN: MOLDOVA RĂMÂNE DEPENDENTĂ DE FUNCŢIONARII CORUPŢI Fraza politicianului francez Alexis de Tocqueville „În primii 20 de ani de independenţă ai oricărui stat se admit orice prostii” nu este potrivită pentru Moldova, căci republica are deja 25 de ani, iar ea se află vârful acestei etape. De această opinie este politologul Igor Boţan, care a comentat pentru INFOTAG succesele şi eşecurile Republicii Moldova în anii de independenţă.

 

Potrivit lui, „Moldova încă rămâne dependentă de funcţionarii corupţi”.

 

„Ţara este furată de cei care au promis un viitor luminos prin integrarea europeană. Existenţa Moldovei nu este meritul cetăţenilor. Ea există numai datorită conjuncturii regionale, există anumite personaje cu influenţă pe care le interesează ca Moldova să se afle anume în starea de acum”, a spus expertul.

 

El a menţionat că societatea este dezbinată din cauza viziunilor asupra trecutului, precum şi asupra viitorului: o parte vrea în Uniunea Europeană, alta – în Uniunea Euroasiatică.

 

Igor Boţan consideră că singura performanţă a societăţii moldoveneşti în aceşti 25 de ani este „dispariţia tensiunii etnice”.