Русский Română

Partide politice

VICEPREŞEDINTELE „PARTIDULUI NOSTRU”: MOLDOVA, ACAPARATĂ DE OLIGARHI, NU ARE ŞANSE DE DEZVOLTARE

05 августа, 2016
VICEPREŞEDINTELE „PARTIDULUI NOSTRU”: MOLDOVA, ACAPARATĂ DE OLIGARHI, NU ARE ŞANSE DE DEZVOLTARE Moldova, ca un stat acaparat de regimul oligarhic, nu are nicio şansă de dezvoltare, consideră vicepreşedintele „Partidului Nostru”, Nicolae Ţipovici.

 

Solicitat de agenţia INFOTAG să comenteze aniversarea a 25-a a independenţei Republicii Moldova, el a spus că „aceasta este o mare sărbătoare pentru fiecare cetăţean”.

 

„Acum un sfert de secol poporul moldovean a obţinut statalitatea, alături de alte naţiuni ale lumii a primit reprezentanţă la ONU, a intrat în drepturi depline de membru al comunităţii popoarelor lumii. În acelaşi timp, realităţile de astăzi nu ne dau prea multe motive de bucurie”, a spus Ţipovici.

 

În opinia sa, fundamentul statalităţii republicii – Constituţia – s-a pomenit a fi „slab apărată de atacurile elitelor corupte”.

 

„Astăzi, multora li se pare că totul e pierdut, că 25 de ani de edificare a democraţiei în Moldova au fost pierduţi în zadar şi că situaţia este fără de speranţă. Sunt convins că nu este aşa. Regimul oligarhic criminal de la guvernarea Moldovei este doar un episod în istoria ei, pe care trebuie să-l încheiem prin toate eforturile”, a menţionat Ţipovici.

 

Potrivit lui, „cu cât mai repede va fi întoarsă această pagină nu prea luminoasă a istoriei, cu atât mai curând Moldova va reveni la dezvoltarea normală a statului şi societăţii”.