Русский Română

Partide politice

REGIMUL LIBERALIZAT DE VIZE CU UE ESTE O REALIZARE GRANDIOASĂ A MOLDOVEI – FERMIERUL MIHAI BENDAS

15 августа, 2016
REGIMUL LIBERALIZAT DE VIZE CU UE ESTE O REALIZARE GRANDIOASĂ A MOLDOVEI – FERMIERUL MIHAI BENDAS Principala şi unica realizare a Moldovei în cei 25 de ani de independenţă este obţinerea regimului liberalizat de vize cu UE, consideră fermierul Mihai Bendas din Durleşti.

 

Solicitat de agenţia INFOTAG să comenteze realizările şi eşecurile statului într-un sfert de veac, el a spus că, neavând posibilitatea să se realizeze în Patrie, cetăţenii Moldovei acum pot face aceasta peste hotare.

 

„Până acum păstrez trei paşapoarte vechi, pline cu diferite vize. Acum este cu mult mai uşor să ajungem la partenerii străini. Iar acest lucru l-au apreciat toţi cei care au nevoie să plece peste hotare la muncă sau la odihnă”, a menţionat Bendas.

 

El consideră că principalul neajuns este faptul că societatea s-a dezbinat şi mai mult şi nu doar în bogaţi şi săraci, ci şi în „cei de dreapta” şi „cei de stânga”.

 

„Când s-a mai întâmplat ca însăşi mass-media să se împartă şi un canal de televiziune să ponegrească al canal! Dar uitaţi-vă ce se întâmplă în sate! Programul „Pământ” de la începutul anilor ’90, când s-a împărţit pământul şi bunurile kolhozurilor, practic a distrus ramura. Multe pământuri nu sunt prelucrate, din sutele de ferme au rămas doar ruinele”, susţine fermierul.

 

Potrivit lui, guvernarea vrea să prindă „pasărea norocului” în forma de integrare europeană, iar economia naţională continuă să se îndrepte spre prăpastie.

 

„Nu trebuie să căutăm consultanţi, experţi şi tehnologi străini. Daţi-le oamenilor posibilitatea să lucreze şi să câştige un ban în ţară”, spune fermierul.