Русский Română

Partide politice

FOST AMBASADOR AL RM ÎN RUSIA: INDEPENDENŢA MOLDOVEI NU A ÎNDREPTĂŢIT SPERANŢELE POPORULUI

24 августа, 2016
FOST AMBASADOR AL RM ÎN RUSIA: INDEPENDENŢA MOLDOVEI NU A ÎNDREPTĂŢIT SPERANŢELE POPORULUI

În cei 25 de ani de independenţă a Moldovei, speranţele poporului aşa şi nu s-au realizat. De această opinie este fostul ambasador al RM în Rusia, deputatul din partea Partidului Socialiştilor, Vladimir Ţurcan.

 

Solicitat de agenţia INFOTAG să comenteze succesele şi eşecurile republicii în anii de independenţă, Ţurcan a menţionat că „nu doar politicienii aflaţi în opoziţie, dar şi partenerii europeni consideră că Moldova este un stat acaparat, iar în aceste condiţii libertatea şi independenţa sunt de neatins”.

 

„Un studiu recent, realizat sub egida Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, arată că 95% din cetăţenii ţării consideră că drepturile lor se încalcă fie parţial, fie total”, a remarcat politicianul.

 

Referindu-se la succese, el a menţionat că „la o anumită etapă s-a reuşit amortizarea căderii economiei şi a nivelului de trai, care s-a produs după destrămarea URSS”.

 

„A fost o perioadă scurtă când economia a început să se dezvolte, iar mediul de afaceri vedea perspective. Însă astăzi piaţa a căzut, aproape că nu avem exporturi, iar oamenii pleacă peste hotare în căutarea unei vieţi mai bune”, a spus Ţurcan.

 

Potrivit lui, „astăzi toţi locuitorii Moldovei culeg roadele otrăvite ale corupţiei, care a înflorit în ultimii ani”.