Русский Română

Partide politice

CONGRESUL AL II-LEA EXTRAORDINAR AL PAS

11 сентября, 2017
CONGRESUL AL II-LEA EXTRAORDINAR AL PAS

Ieri, 10 septembrie 2017, a avut loc cel de-al II-lea Congres extraordinar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

La Congres au participat membrii PAS delegați de organizațiile teritoriale din raioanele țării, precum și din municipiile Bălți și Chișinău, reprezentanții organizațiilor PAS Youth și PAS Femei, delegații de drept ai Congresului – membrii Biroului Permanent Național (BPN) și ai Consiliului Politic Național, precum și numeroși invitați, în număr total de circa 400 de participanți.  

Am fost onorați să-l avem alături de noi pe Vicepreședintele Partidului Popular European, Dara Murphy.

Pe ordinea de zi a Congresului s-a aflat, în primul rând, alegerea unei noi conduceri a PAS pe bază de moțiune prin vot secret. De asemenea, au fost discutate și aprobate alte două chestiuni din ordinea de zi – lansarea registrului candidaților PAS și prezentarea Rezoluției Congresului al II-lea extraordinar al PAS.

Dezbaterea moțiunii a cuprins prezentarea candidatului la funcția de Președinte, Maia Sandu, precum și luări de cuvânt de la câțiva dintre membrii viitorului BPN, care au venit cu mesaje privind viziunea PAS pe domenii specifice pentru un mandat de 4 ani. De asemenea, delegații la Congres au avut posibilitatea să adreseze întrebări celor propuși în componența noului BPN.

În urma votului secret, cu 332 de voturi (din 335 care au participat la votare), Maia Sandu a fost aleasă în calitate de Președinte al PAS, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Dan Perciun și Mihai Popșoi, în calitate de Vicepreședinți ai PAS, Igor Grosu în funcția de Secretar General al PAS, iar Virgiliu Pâslariuc, Nicolae Roșca, Sergiu Litvinenco, Doina Gherman, Veronica Roșca, Marcela Adam, Valentina Manic, Petru Frunze, Artur Mija, Natalia Gavrilița, Victoria Țăranu, Roman Cojuhari și Radu Marian – în calitate de membri ai Biroului Permanent Național.