Русский Română

Partide politice

LIDERUL PAS ESTE INDIGNATĂ DE INFORMAŢIA PROCURATURII CĂ VLAD PLAHOTNIUC „ESTE CURAT CA LACRIMA”

16 ноября, 2017
LIDERUL PAS ESTE INDIGNATĂ DE INFORMAŢIA PROCURATURII CĂ VLAD PLAHOTNIUC „ESTE CURAT CA LACRIMA”

Procuratura Generală a anunţa că Vlad Plahotniuc este curat ca lacrima, a declarat preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu.

Potrivit agenţiei INFOTAG, joi, în cadrul unei conferinţe de presă în faţa clădirii procuraturii Generale, ea a spus că „la aceste concluzii a ajuns procuratura în urma sesizării depuse de PAS referitor la intentarea unei cauze penale pe numele lui Vlad Plahotniuc (liderul Partidului Democrat – „I.”) pentru uzurparea puterii”.

Sandu a spus că în baza sesizării au fost audiaţi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, deputaţii Valeriu Ghileţchi, Violeta Ivanov, Anatolie Zagorodnîi, care au spus că nu există niciun fel de imixtiune din partea lui Plahotniuc şi nu a existat imixtiune a acestuia în activitatea Parlamentului. De asemenea, la procuratură a fost citat şi prim-ministrul Pavel Filip, care a spus că nu a existat nicio imixtiune a lui Plahotniuc în activitatea Guvernului.

„Apare întrebarea: de ce au fost audiate doar persoane care sunt rude cu Plahotniuc şi persoane care sunt subordonate politic lui? Toţi cei audiaţi sunt membri ai PDM sau sunt în coaliţie cu acest partid. Ne întrebăm de ce Plahotniuc nu a fost audiat de Procuratură”, s-a indignat Sandu.

Ea a menţionat că în răspunsul la sesizarea PAS din 21 septembrie, procuratura a ajuns la concluzia că nu poate fi iniţiată o cauză penală din lipsă de dovezi.

„Dar noi vom contesta această decizie. Vom transmite procuraturii înregistrări telefonice dintre Serghei Iaralov şi Veaceslav Platon, care vor confirma afirmaţiile PAS privind uzurparea puterii de către Vlad Plahotniuc”, a spus Sandu.