Русский Română

Partide politice

LIDERUL „PARTIDULUI NOSTRU” INTENŢIONEAZĂ SĂ REVINĂ ÎN CURÂND ÎN MOLDOVA

22 ноября, 2017
LIDERUL „PARTIDULUI NOSTRU” INTENŢIONEAZĂ SĂ REVINĂ ÎN CURÂND ÎN MOLDOVA

Preşedintele „Partidului Nostru”, primarul oraşului Bălţi, Renato Usatîi (aflat din august 2016 la Moscova, unde se ascunde de justiţia moldovenească – „I.”), intenţionează să revină în curând în Moldova. Declaraţia a fost făcută miercuri în direct la o conferinţă de presă la Chişinău.

Potrivit agenţiei INFOTAG, politicianul a spus că actualmente, la etapa finală se află cooperarea sa cu organele de drept din mai multe ţări, cărora el le-a ajutat în investigarea crimelor lui Vlad Plahotniuc.

„A venit timpul să mă întorc acasă. Înţeleg că e periculos, dar trebuie. Aduc mulţumiri în acest sens diasporei moldoveneşti. Reprezentanţii acesteia au declarat că sunt gata să revină să vină cu mine în republică şi să mă susţină. Se vor aduna 10-30 de mii de oameni. Cred că va fi interesant. Dacă Mihail Saakaşvili a trecut graniţa polono-ucraineană cu 200 de oameni, eu oare nu voi putea veni în Moldova cu 10 mii de cetăţeni care mă susţin?”, s-a întrebat el.

În opinia lui Usatîi, el trebuie să revină în ţară şi pentru că „aici toţi dorm (în Moldova – „I”.), inclusiv jurnaliştii”.

„Voi dormitaţi, trebuie să vă treziţi, să acţionaţi. Am deja experienţa de revenire în Patrie, amintiţi-vă de anul 2015, când mii de oameni m-au întâmpinat la aeroportul Chişinău. Să repetăm acea experienţă”, a spus politicianul de opoziţie, care afirmă că autorităţile Moldovei au pornit pe numele său şase cauze penale.