Politică

​ANTREPRENORUL RENATO USATÎI A DEVENIT LIDER AL „PARTIDULUI NOSTRU”

14 aprilie, 2014

Antreprenorul Renato Usatîi a devenit preşedinte al „Partidului Nostru” – formaţiune, care şi-a schimbat denumirea prin vot unanim al 248 delegaţi, care s-au adunat în ajun la Chişinău. Anterior partidul se numea Partidul Popular Republican şi era condus de fostul vice-premier Nicolae Andronic.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, în cadrul unei conferinţe de presă, Usatîi a menţionat printre principalele scopuri ale partidului – neutralitatea Moldovei, soluţionarea problemelor republicii prin forţe proprii, lupta dură cu corupţia, sporirea imediată a rolului studiilor profesionale.

Omul de afaceri consideră că Moldova nici într-un caz nu trebuie să devină „o monedă de schimb în clarificarea relaţiilor dintre Est şi Vest”.

„Partidele de la putere conduc populaţia republicii la călătorie în vagoane de dormit comun cu denumirea „călătoria în Uniunea Europeană”. Aceleaşi „compartimente” sunt propuse de PCRM şi Partidul Socialiştilor în direcţia Uniunii Eurasiatice. Mă voi strădui să obţin pentru toţi locuitorii ţării locuri în separeuri cu toate comodităţile”, a spus businessmanul.

El a spus că politicianul la care se aliniază este preşedintele Belarusiei, Aleksandr Lucaşenko.

„Voi depune eforturile pentru a obţine o întrevedere cu el şi nu mă sinchisesc să spun că voi prelua metodele lui de conducere şi comunicare cu demnitarii”, a menţionat Usatîi.

Preşedintele „Partidului Nostru” a promis autorităţilor „neplăceri serioase” dacă se va refuza înregistrarea la Ministerul Justiţiei a modificărilor din documentele de instituire, precum şi noul logotip al partidului, de culoare alb-albastru.

„Aceşti „băieţi” de la putere jefuiesc ţara, nimicesc oponenţii politici, se comportă provocator. Când noi vom veni la conducerea Moldovei (iar eu, cât de ambiţios nu ar suna, afirm că noi vom accede în parlament), vom confisca averea demnitarilor corupţi. Voi ignora deciziile Curţii Europene a Drepturilor Omului. Dacă demnitarul nu va demonstra legalitatea averii – o vom lua”, a spus Usatîi.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.