Politică

​LIDERII COALIȚIEI DE GUVERNARE NEAGĂ FAPTUL CĂ ÎN GUVERN AR PUTEA AVEA LOC REMANIERI

16 aprilie, 2014

Președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, al Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, și al Partidului Liberal Reformator, Ion Hadârcă, neagă informațiile apărute în presă privind posibilele remanieri în cadrul Cabinetului de miniștri.

Potrivit agenției „INFOTAG”, marți seară, după ședința Coaliției, liderii partidelor de la guvernare au menționat că subiectul remanierilor nici nu a fost discutat.

„Probabil există o criză pe piaţa mediatică şi cineva încearcă să creeze asemenea subiecte. Noi nu am discutat despre aceasta. În același timp, în Coaliţie în permanenţă se poartă discuţii privind actul guvernării. Noi discutăm situaţia, revenim cu anumite sugestii”, a spus Marian Lupu.

Liderii Coaliției declară să se întrunesc deseori pentru a discuta diferite probleme.

„Este un lucru ordinar, pe agendă nu a fost nimic extraordinar”, a spus Lupu.

Potrivit lui Vlad Filat, „evenimentele care au loc în Ucraina nu sunt departe de ţara noastră, astfel este normal ca să se convoace periodic”.

Ion Hadârcă a menționat că un grup de lucru elaborează un plan pentru a consemna anularea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni.

„Preconizăm să marcăm mai solemn momentul trecerii la regimul liberalizat de vize și deoarece pe 28 aprilie va fi sărbătoarea pomenirii Blajinilor, această acțiune se va desășura pe 29 aprilie”, a spus Hadârcă.

Solicitat de reporterul „INFOTAG” să comenteze informațiile despre posibilele remanieri în guvern, directorul Institutului pentru Politici Publice, Arcadie Barbăroșie, a declarat că acestea sunt doar zvonuri, care nu sunt confirmate de liderii Coaliției de guvernare.

„Nu știu câte persoane ar accepta un rol de kamikaze. Probabil, aceste remanieri ar avea o logică doar dacă miniștrii demiși vor fi deferiți justiției pentru acte de corupție, cu care guvernările de după 2009 se luptă, dar fără prea mare succes”, a spus Barbăroșie.

În ceea ce privește ședințele Coaliției, expertul consideră că liderii de la guvernare trebuie să se întâlnească des pentru a discuta problemele de securitate ale țării, situația energetică, exportul produselor etc.

Anterior, presa a scris că ar urma să fie demiși ministrul de Interne, al Sănătății, al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, al Ecologiei și al Muncii și Protecției Sociale și Familiei. De asemenea, s-ar pune și problema demiterii șefului Inspectoratului Fiscal.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.