Politică

​PENTRU MOLDOVA UNICA MODALITATE DE A EVITA AGRESIUNEA RUSEASCĂ ESTE ADERAREA LA UE - MONICA MACOVEI

16 aprilie, 2014

„Unica salvare a Moldovei de presiunea şi agresiunea din partea Rusiei este aderarea la Uniunea European”, consideră deputatul Parlamentului European din partea României, Monica Macovei.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, parlamentara a declarat miercuri, la şedinţa Parlamentului European, în cadrul discutării chestiunii ce vizează presiunea Rusiei asupra membrilor programului „Parteneriatul Estic”, că „Moldova poate fi salvată de agresiunea sovietică, de agresiunea lui Putin, doar aducând republica în Uniunea Europeană”.

„Trebuie să găsim un mecanism de integrare, care va putea fi folosit de Moldova, Georgia şi Ucraina. Aceste ţări trebuie să se integreze în Uniunea Europeană, cu condiţia că reformele, care trebuie finisate, vor fi continuate”, a spus Macovei.

Potrivit spuselor sale, „în condiţiile crizei politice trebuie să întreprindem măsuri anticriză şi Moldova poate fi salvată doar dacă va fi acceptată în UE”.

„În Moldova Rusia va proceda exact ca şi în Georgia. Ea încearcă să preia o parte din teritoriul ţării. Acest fapt este confirmat de referendumul din Găgăuzia, care a avut loc în februarie. Nu contenesc tentativele de a rupe Transnistria de la Moldova. Potrivit spuselor lui Putin, cică, principala catastrofă a secolului XX a devenit dezmembrarea URSS, evident, că el încearcă să o restabilească prin vărsări de sânge, teroare şi genocid”, consideră Macovei.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2014.04.16 17:26 Cristi
    Sigur unica solutie este Uniunea Europeana!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.