Politică

​MOLDOVA DEZMINTE INFORMAȚIILE PRIVIND INTERZICEREA TRANSMISIUNII POSTURILOR RUSEȘTI

22 aprilie, 2014

Republica Moldova dezminte informațiile apărute în presa rusă privind interzicerea transmisiunii posturilor rusești.

În particular, marți, publicația rusească „Nezavisimaia gazeta” a scris că „procedura privind interzicerea posturilor rusești în Moldova a fost aprobată de guvern, iar Coaliția majoritară a înregistrat în parlament un proiect de lege în acest sens”.

Purtătorul de cuvânt al premierului, Lilia Vițu, a relatat reporterului „INFOTAG” că „informația nu corespunde realității, deoarece guvernul nu a adoptat nicio decizie care ar interzice emisia posturilor rusești în Moldova”.

Potrivit președintelui Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), informația apărută în presă nu este altceva decât o „dezinformare totală”.

„CCA nu a interzis transmisiunea nici a unui post rusesc”, a precizat pentru „INFOTAG” președintele CCA.

Joi, 17 aprilie, CCA a decis doar ca emisiunile informative și analitice din Federația Rusă, difuzate de posturile de televiziune Prime TV, TV7, RTR Moldova, REN TV și Rossia 24 pe teritoriul Republicii Moldova, să fie monitorizate.

Decizia a fost luată ca urmare a sesizării depuse de deputatul liberal-reformator, Ana Guțu, care la începutul lunii aprilie a solicitat Consiliului ca buletinele de știri şi emisiunile de dezbateri politice produse în Federaţia Rusă şi distribuite pe teritoriul Republicii Moldova să fie înlocuite cu alte emisiuni.

Ana Guțu a adresat un demers public președintelui CCA, prin care solicită „să fie oprită propaganda posturilor rusești de radio și televiziune, retransmise pe teritoriul Republicii Moldova”.

Marian Pocaznoi a menționat că Consiliul nu poate decide asupra înlocuirii emisiei acestor programe informative în lipsa efectuării unei monitorizări.

„În maximum două luni vom prezenta rezultatele monitorizării, după care vom lua o decizie”, a spus președintele CCA.

Având în vedere că subiectul este unul extrem de sensibil, membrul CCA, Iurie Colesnic, a propus ca în procesul de monitorizare a posturilor de televiziune să fie cooptați experți internaționali.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2014.04.23 15:54 Cris
    Aceste posturi ar trebui total interzise.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.