Politică

​DISTRIBUITORUL PRODUSELOR NATUR BRAVO DIN KOROLIOVO (RUSIA) A RENUNȚAT LA MAZĂREA VERDE MOLDOVENEASCĂ

11 iulie, 2014

Distribuitorul din Koroliovo (suburbia Moscovei) de produse conservate, fabricate la compania moldovenească Natur Bravo, a renunțat la un lot de mazăre verde. Solicitat de agenția „INFOTAG”, directorul general al companiei Natur Bravo, Vadim Scorobogatco, a spus că producătorul a fost anunțat despre aceasta în urmă cu o săptămână.

„Din toată linia de produse ale noastre cu brandul Natur Bravo, acest partener comercializează 12 feluri de produse. Refuzul său vizează doar mazărea verde conservată în cutii de tinichea cu capacitatea de 425 g., cota acestui distribuitor la mazărea verde, pe care Natur Bravo o vinde acum în Rusia, nu depășește 2%, ceea ce reprezintă ceva mai mult de 2 mil. de cutii. În prezent căutăm juriști pe care suntem nevoiți să-i angajăm ca să ne apere interesele și să demonstreze că partenerul nostru nu are temeiuri pentru retragerea mazării verzi de pe rafturile comerciale”, a spus directorul.

El a presupus că renunțarea cumpărătorilor la mazărea verde de fabricație moldovenească ar putea avea legătură cu acțiunile concurenților neloiali.

„Profitând de războaiele geopolitice, oricine în situația curentă poate recurge la interzicerea importurilor cu produse conservate moldovenești. Chiar dacă, ca rezultat, concurentul va obține scumpirea prețului cu doar 1 rublă la fiecare cutie a sa, profitul o merită. De exemplu, Natur Bravo comercializează în Rusia 30 mil. cutii de mazăre”, a precizat Scorobogatco.

Compania moldovenească Natur Bravo livrează mazărea sa în medie la un preț de 12,5-14,0 ruble rusești pentru fiecare cutie de mazăre, produsă conform standardelor tehnice ale Rusiei special pentru consumatorii ruși.

Întrebat dacă o parte din produsele de conserve pot fi reorientate spre piețele din Uniunea Europeană, top managerul companiei a invocat o distribuție de cifre dramatică pentru producătorii de conserve moldoveni.

„Logica aici este una absolut simplă: 35-40% din prețul de cost al mazării verzi revine materiilor prime, 30% - ambalajului, 15% - resurselor energetice și apei, 5-7% - salariilor, 3-5% - pe marketing. Un astfel de preț al mazării verzi la fabrică corespunde aproximativ prețului mazării în Germania”, a relatat Scorobogatco, subliniind că fără subvenții de la stat de mărimea celor europene, produsele de conserve din Moldova vor fi necompetitive în Uniunea Europeană.

Conducătorul companiei s-a arătat îngrijorat în legătură cu faptul că situația producătorilor de conserve moldoveni ar putea să se agraveze, dacă Rusia, la nivel de stat, va interzice importurile de produse conservate din Moldova.

„La moment, două variante par cele mai posibile. Prima: interdicția va fi aplicată selectiv la unele poziții de mărfuri care nu îi vor viza pe toți exportatorii moldoveni. A doua: în contextul relațiilor tensionate în comerțul dintre Moldova și Rusia, concurenții necinstiți vor profita de această conjunctură. Până situația se va limpezi, nu ne rămâne nimic mai mult decât să instalăm tarabe cu produsele noastre în fața sediului parlamentului, pentru ca deputații să cumpere mazăre verde. Este dur, dar just”, a opinat Scorobogatco.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2014.07.14 19:13 Nicolae
    Cum sa poata asa?
  2. 2014.07.14 19:15 Natan
    Mazere verde este calitativ si ecologic pur!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.