Politică

​MOLDOVA TREBUIE SĂ DESFĂŞOARE UN REFERENDUM PRIVIND ALEGEREA ÎNTRE UNIUNEA EUROPEANĂ ŞI UNIUNEA EURASIATICĂ – EXPERT SUA

16 iulie, 2014

Alegerea între Acordul de Asociere RM-UE şi Uniunea Eurasiatică (UEE) trebuie să fie adoptată sub formă de referendum, consideră adjunctul directorului Institutului American din Ucraina, James George Jatras, care a vorbit miercuri la masa rotundă cu genericul „Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană și alegerile parlamentare din Moldova”.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, în opinia sa referendumul este mai actual dacă se va conştientiza cât de „înalte sunt mizele pentru economia moldovenească, precum şi pentru unitatea şi pacea civilă din societatea moldovenească”.

Jatras a amintit că ideea unui referendum a fost enunţată de partidele de opoziţie din Moldova.

„Deocamdată are loc procesul de ratificare a acordului, nu există motive pentru a considera aceasta (posibilitatea desfăşurării unui referendum – „I”) o temă închis în Moldova, contrar aprobării documentului pe 2 iulie de către parlamentul RM”, a spus el.

Expertul american este convins că documentul ratificat de un parlament, poate fi anulat de următorul legislativ al Moldovei.

„Într-o ţară democratică, în aşa cazuri, partidele politice trebuie să prezinte alegătorilor concluziile lor şi să poarte răspundere pentru aceasta”, a spus adjunctul directorului Institutului American din Ucraina.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.