Politică

​CIOLOȘ: UE CAUTĂ NOI MODALITĂȚI DE A SPRIJINI PRODUCĂTORII DIN REPUBLICA MOLDOVA

24 iulie, 2014

Uniunea Europeană caută noi modalități de a sprijini producătorii din Republica Moldova afectați de încetarea importului de fructe și legume de către Federația Rusă, susține comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloș, într-o declarație de presă remisă „INFOTAG”.

Oficialul CE a relatat că a discutat miercuri despre restricțiile impuse Republicii Moldova cu comisarul european pentru Comerț, Karel De Gucht, și cu comisarul european pentru Extindere și Politica de Vecinătate, Stefan Fule. De asemenea, marți a dezbătut problema la Bruxelles cu vicepremierul Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

„Împreună căutăm soluții pentru a facilita accesul pe piața europeană a unor cantități de mere, prune, struguri, folosind atât oportunitățile existente în cadrul Acordului de Liber Schimb Cuprinzător și Aprofundat (DCFTA), cât și în cadrul altor instrumente de comerț pe care le avem la dispoziție și care pot fi mobilizate rapid. Este important ca Republica Moldova să folosească la maximum contingentele de export pe care le are pe piața europeană și să își diversifice piețele de desfacere pentru aceste produse”, a afirmat Dacian Cioloș.

El a spus că „ambele părți depun eforturi pentru ca Acordul de liber schimb UE- Republica Moldova să înceapă a fi aplicat înainte de data prevăzută, pentru a oferi producătorilor moldoveni un acces mai rapid pe piața UE”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.