Politică

​PREŞEDINTELE PDM CONSIDERĂ „CORECTĂ” DECIZIA GUVERNULUI DE ASUMARE A RĂSPUNDERII FAŢĂ DE PARLAMENT

28 iulie, 2014

Președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, consideră că decizia guvernului de a-şi asuma răspundere pe un pachet de 11 acte normative a fost o decizie strategică corectă. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, politicianul a declarat astfel luni, într-o conferință de presă dedicată încheierii sesiunii parlamentului.

„Faptul că opoziția nu a depus o moțiune de cenzură constituie o dovadă în acest sens. În pofida faptului că o parte a parlamentarilor și-au permis să blocheze adoptarea respectivelor legi, ei nu au îndrăznit să inițieze o moțiune de cenzură la adresa guvernului”, a menţionat Lupu.

Potrivit spuselor sale, „acei actori care poate la nivel de legi separate erau foarte abili și își promovau viziunile lor, fiind puși în fața unei alegeri de alt nivel, de altă scară și un alt nivel de responsabilitate, în mod evident, nu au putut să-și permită să promoveze în continuare aceste jocuri de interese”.

„Angajarea răspunderii denotă responsabilitatea coaliției de guvernământ nu doar pentru anumite legi, ci pentru situația politică din țară” a subliniat liderul PDM .

Comentând acuzațiile potrivit cărora angajarea răspunderii de către guvern ar însemna lipsă de transparență, el a arătat că „legile cu pricina au fost dezbătute pe parcursul mai multor luni în parlament”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2014.07.28 14:09 Alex
    Lupu - urmatoru presedinte Moldovei...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.