Politică

​DEPUTATUL CHIRIL LUCINSCHI RENUNŢĂ LA ORDINUL GLORIA MUNCII – SURSE DIN ADMINISTRAŢIA PREŞEDINTELUI

29 iulie, 2014

Preşedintele comisiei parlamentare pentru educaţie, ştiinţă, cultură, tineret, sport şi mass-media, deputat din partea Partidului Liberal Democrat (PLDM), Chiril Lucinschi, a renunţat la ordinul Gloria Muncii. Astfel au comunicat corespondentului „INFOTAG” surse din aparatul preşedintelui RM.

Potrivit informaţiei comunicate, aparatul preşedintelui a primit o scrisoare de la Lucinschi, în care parlamentarul exprimă gratitudine pentru distincţia acordată, dar propune ca numele său să fie exclus din lista celor decoraţi.

„El îşi motivează decizia prin faptul că ţara are oameni demni, care ar trebui decoraţi. În scrisoare, Lucinschi exemplifică prin numele câtorva pedagogi cu o experienţă de 40 şi mai mulţi ani, cărora propune să le fie conferite distincţii”, a menţionat interlocutorul agenţiei.

Deocamdată, Chiril Lucinschi nu a comentat pentru „INFOTAG” această decizie. Săptămâna trecută, în cadrul emisiunii „Vinerea cu Anatol Golea”, la postul RTR-Moldova, deputatul nu a dorit să discute tema conferirii distincţiilor, făcând aluzie că, posibil, îşi va expune opinia săptămâna aceasta.

„Este prerogativa preşedintelui, nu am ce comenta. Nu am ştiut despre acest fapt. Sincer să fiu am fost mirat. Personal nu prea doresc să comentez sau să fac declaraţii senzaţionale. Posibil, voi comenta săptămâna viitoare”, a spus Lucinschi pe 25 iulie.

„INFOTAG” precizează: Săptămâna trecută, un grup de deputaţi ai parlamentului, miniştri, şefi ai instituţiilor de stat şi administraţiei locale în număr de 50 au fost decoraţi de preşedintele Timofti cu înalte distincţii de stat. Potrivit Decretului, distincţiile au fost atribuite „în semn de înaltă apreciere a contribuției la promovarea reformelor bazate pe valorile și standardele europene, pentru merite deosebite în asigurarea negocierii, semnării şi ratificării Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, aportul la liberalizarea regimului de vize cu statele membre ale UE și ale spațiului Schengen și activitate intensă în vederea sporirii prestigiului țării pe plan internațional”. Documentul a generat un val de critică din partea opoziţiei, societăţii civile şi mass-media.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.