Politică

​SESIUNEA PARLAMENTARĂ SE AMÂNĂ DIN CAUZA UNOR DIVERGENȚE ÎN COALIȚIA DE GUVERNĂMÂNT, SUSȚINE UN DEPUTAT

18 septembrie, 2014

”Sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentului se amână din cauza unor divergențe în interiorul Coaliției pentru Guvernare Pro-Europeană”, susține deputatul din Partidul Comuniștilor (PCRM), membrul Biroului Permanent al Parlamentului, Iurie Muntean.

Solicitat de reporterul agenției ”INFOTAG”, Muntean a spus că pentru joi era planificată desfășurarea primei ședințe în plen de după vacanță, însă conducerea Legislativului a invocat lipsa rapoartelor comisiilor de profil, motiv pentru care a fost amânată deschiderea sesiunii.

”Motivul adevărat însă este că partidele de guvernământ nu au reușit să se înțeleagă pe marginea unui șir de proiecte. Suntem martori la faptul că partidele din coaliție fac târg în probleme de importanță națională. Cu regret, la târg participă și colegi din opoziția parlamentară și extraparlamentară”, a afirmat Muntean.

În opinia sa, rezultatele acestui târg vor fi cunoscute în perioada imediat următoare.

”Pe locuitorii Moldovei nu îi mai uimești cu fărădelegile pe care le comit autoritățile. Dar când stai și te gândești că nu poate fi mai rău, se întâmplă anume contrariul”, a subliniat parlamentarul.

Agenția ”INFOTAG” a comunicat anterior că președintele Parlamentului, Igor Corman, a anunțat, săptămână trecută, în emisie la un post de televiziune privat, că ședințele în plen vor avea loc în această săptămână. Spicherul a menționat că din cauza lansării campaniei electorale, pe data de 30 septembrie, Legislativul se va convoca în ședințe extrem de rar în lunile octombrie și noiembrie. Alegerile parlamentare în R.Moldova vor avea loc pe 30 noiembrie.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.