Politică

​LUPU: ALEGEREA DESCHISĂ A CANDIDAŢILOR PDM ÎN PARLAMENT A FOST UN SUCCES, IAR CETĂŢENII AU DEMONSTRAT ACEASTA

29 septembrie, 2014

Alegerile deschise a candidaţilor Partidului Democrat în Parlament a fost un succes atât pentru formaţiune cât şi pentru întreg sistemul politic din ţară, iar cei aproape 98 de mii de cetăţeni prezenți la urne au demonstrate acest fapt. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, despre aceasta a declarat luni liderul PDM, Marian Lupu, în cadrul unui briefing. Potrivit lui, centrul de numărare a voturilor procesează deja buletinele, iar lista cu 103 candidaţi PDM pentru alegerile din toamnă va fi creată în dependenţă de numărul de voturi obţinute de persoanele înscrise.

„Acest succes aparţine celor 98 de mii de cetăţeni ai ţării noastre, care au participat la scrutin. Totodată, vreau să menţionez că este un succes al Republicii Moldova. Ieri cetăţenii au demonstrat că ei vor să participe la luarea deciziilor şi ei au un cuvânt greu de spus în acest proces. Noi suntem obligaţi să ascultăm de oamenii Moldovei, din momentul în care ne asumăm răspunderea pentru viaţa, existenţa şi viitorul lor”, a declarat Marian Lupu.

Totodată, politicianul a mulţumit tuturor celor care au participat la organizare şi votare, subliniind că ei au schimbat politica în Moldova, o dată şi pentru totdeauna, pentru că acest pas va face ca societatea moldovenescă să crească în ochii popoarelor democratice. Potrivit lui, s-a oferit dreptul oamenilor la alegere directă, „iar ei au apreciat deschiderea noastră şi ne-au răspuns prin numărul mare în care s-au prezentat la urnele de vot”, a adăugat Lupu.

Liderul PDM a mai spus că partidul a rămas surprins de faptul că şi votanţi ai altor partide s-au prezentat la urnele de vot, „unii pentru a vota chiar, alţii pentru a privi cum se desfăşoară acest proces”. În consecinţă, ieri s-a făcut primul pas spre o politică mai apropiată de oameni, care pune cetăţeanul în centrul preocupărilor clasei politice, iar 28 septembrie este ziua care marchează trecerea Moldovei la un sistem politic mai deschis, mai democratic, mai eficient, a încheiat Marian Lupu.

„INFOTAG” precizează: Duminică, 28 septembrie, au avut loc alegeri deschise a candidaţilor Partidului Democrat pentru Parlament. Potrivit formaţiunii, aproape 98 de mii de persoane au participat la scrutin.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2014.09.29 12:57 Viorel
    Bravo dl Plahotniuc, el face furor sa fie bine daca PDM chistiga alegeri!!!
  2. 2014.09.29 12:58 Irina
    Trebue sa fie schimbat liderul PDM, Plahotniuc este mult mai efectiv comparativ cu Lupu...
  3. 2014.09.29 13:01 Pavel
    Si asta este numai inceputu, se vedem ce sa fie 30 noembrie?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.