Politică

​VICEPREȘEDINTELE SUA JOE BIDEN ÎȘI EXPRIMĂ SPERANȚA CĂ ALEGERILE PARLAMENTARE DIN RM VOR FI LIBERE ȘI CORECTE

16 octombrie, 2014

Vicepreședintele SUA Joe Biden își exprimă speranța că alegerile parlamentare din Moldova vor fi libere și corecte. Despre aceasta oficialul american a declarat miercuri, în cadrul unei convorbiri telefonice cu Premierul Iurie Leancă.

Potrivit agenției „INFOTAG”, cu referire la serviciul de presă al Guvernului, Joe Biden a menționat că astfel „Republica Moldova se va afirma pe această cale ca un stat care a îmbrățișat valorile democrației”.

Vicepreședintele american a încurajat autorităţile Republicii Moldova să continue eforturile în procesul de transformare a instituţiilor statului şi a societăţii, în ansamblu.

Iurie Leancă s-a arătat încrezător că în cadrul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, Moldova va opta pentru vectorul european de dezvoltare, singurul care și-a demonstrat eficacitatea în asigurarea statului de drept și a prosperității țărilor care l-au adoptat.

Totodată, șeful Cabinetului de miniștri i-a mulțumit lui Joe Biden pentru sprijinul pe care SUA îl oferă în demersul nostru de integrare europeană, prin susținerea reformelor-cheie de modernizare a țării.

Premierul Iurie Leancă a ținut să menționeze dinamismul relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, care an de an se amplifică.

„Washingtonul ne-a ajutat permanent, prin numeroase programe oferite tinerilor și profesioniștilor de diferit nivel și din diferite arii de activitate, să însușim regulile democrației și să edificăm statul de drept. La fel, am beneficiat de sprijinul SUA în soluționarea problemelor economice, sociale și de infrastructură din Moldova, inclusiv proiecte naționale de amploare, precum cele de reparație a drumurilor sau de asigurare cu echipament modern a instituțiilor de stat”, a spus șeful Executivului de la Chișinău.

În context, Iurie Leancă l-a informat pe Joe Biden că joi va fi inaugurat drumul Sărăteni-Soroca, având o lungime de 93 de kilometri și care a fost reconstruit în cadrul Programului Compact, realizat grație contribuției poporului american, în valoare de $262 de mil., dintre care 100 de mil. au fost alocate pentru reabilitarea acestui drum.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.