Politică

​DEPUTATUL COMUNIST ALEXANDRU PETCOV VA CANDIDAT ÎN PARLAMENT PE LISTA PARTIDULUI PATRIA

20 noiembrie, 2014

Deputatul comunist Alexandru Petcov va candida pentru Parlament pe lista partidului Patria, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, liderul listei de candidaţi ai formaţiunii, Renato Usatîi.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, el l-a numit pe Petcov „o figură politică strălucită, care consecvent şi fără compromisuri a luptat ani la rând cu oligarhii din Moldova”.

„Petcov provine din acel grup de comunişti care nu s-au îmbogăţit în perioada de guvernare a PCRM, şi nu s-au vândut lui Plahotniuc (primvicepreşedintele PDM – „I”) când au trecut în opoziţie. Straniu, dar niciunul din acest grup nu a apărut pe lista electorală a PCRM. Presupun că nu fără motiv, de aceea am şi făcut invitaţia publică de a se alătura listei noastre pentru continuarea luptei”, a spus Usatîi.

Petcov a spus că alegerea sa este „bine chibzuită, pe fundalul persecutării dezlănţuite a lui Renato Usatîi de către autorităţi”.

„Aceasta înseamnă că este pe calea cea dreaptă – lupta cu oligarhii şi destructorii statului moldovenesc”, a spus comunistul.

În opinia sa „unele figuri fidele lui Plahotniuc din sediul electoral al PCRM, pregătesc o coaliţie largă cu PLDM şi PDM”.

„Sunt convins că astăzi ca niciodată este important să nu oferim şanse hidrei lui Plahotniuc să sugrume statalitatea moldovenească în îmbrăţişări corupte. Cei ce sunt astăzi la putere au ce pierde. Anume din acest motiv tentaculele lor au pătruns adânc în PCRM, iar argumentele acestei coaliţii sunt tot mai oribile pe zi ce trece. Deja astăzi vedem că Filat promite să lupte cu corupţia, iar Plahotniuc cu extremismul. Astfel, în curând Ghimpu va începe să lupte cu unionismul, de aceea ne poate fi aliat. Voi fi cu cei ce sunt gata să stopeze trecerea în Parlament a grupării lui Plahotniuc sub orice formă”, a conchis Petcov.

El a devenit al doilea deputat comunist după Grigore Petrenco, care a anunţat că va candida în Parlament pe lista Patria. Petcov a făcut parte din aşa-numitul grup de „reformatori tineri”, condusă de ideologul PCRM, Mark Tkaciuk. În iunie 2014 Tkaciuk, Petrenco şi secretarul executiv al CC, Iurie Muntean, au fost excluşi din Executivul politic al PCRM. Mai târziu Tkaciuk a declarat că Plahotniuc a organizat un atac raider asupra partidului cu acordul tacit al conducerii şi liderului formaţiunii, Vladimir Voronin.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.