Politică

​COALIŢIA PDM ŞI PLDM NU ARE ALTERNATIVĂ – PREŞEDINTELE PDM

22 ianuarie, 2015

Preşedintele Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu, consideră că coaliţia PDM şi PLDM, care va forma Guvernul minoritar, nu are alternativă. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, despre aceasta democratul a declarat joi, într-o conferinţă de presă.

„Am studiat toate variantele şi propunerile. PL refuză să meargă la compromisuri raţionale. În asemenea situaţie considerăm că alianţa PDM şi PLDM nu are alternativă. Mai bine zis asemenea alternativă există – alegeri anticipate, dorite de forţele care tind să semene în societatea panică şi instabilitate”, consideră Lupu.

Democratul a criticat PL, care, potrivit spuselor sale, insistă asupra partajării funcţiei de Preşedinte pe principiul politic, asupra depolitizării imediate a funcţiei de procuror şi acordarea ministerelor conduse de PL până în 2013.

„Nu putem fi de acord cu asemenea ultimatum. Un partener al nostru pledează pentru alegerea directă a Preşedintelui (PLDM – „I”), altul pentru alegerea Preşedintelui prin simpla majoritate a deputaţilor (PL – „I”). Liberalii au fost de acord să fie formată o comisie pentru a rezolva acest subiect în decurs de trei-şase luni. Ce va fi dacă nu-l vom rezolva?! Se va destrăma coaliţia?! Va trebuie să alegem un Preşedinte fără culoare politică. Nu ne dorim instabilitate, condiţii dure de repartizare a funcţiei de Preşedinte”, a menţionat liderul PDM.

Potrivit spuselor sale, democraţii pledează pentru depolitizarea nu doar a funcţiei de Procuror General, dar şi a altor structuri de forţă – Serviciul de Informaţii şi Securitate, Centrul Naţional Anticorupţie, Comisia Naţională de Integritate.

„Am propus că realizăm reforma în decurs de doi ani, să coordonăm proiectele de lege cu institutele Uniunii Europene. PLDM a fost de acord, PL - nu”, a recunoscut Lupu.

Democratul a spus că nu este de acord cu repartizarea ministerelor coordonate cu reprezentanţii partidelor europene.

„Am propus liberalilor ministere importante – Protecţiei Sociale, Agriculturii, Justiţiei. În aceste instituţii trebuie desfăşurate reforme, obţinute rezultate, asumată răspundere. De ce insistă asupra Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor?”, s-a întrebat Lupu.

Potrivit spuselor sale, „partenerii doar propuneau şi îşi exprimau opinia, dar nu insistau asupra unor aspecte concrete”.

„Pentru aceasta tindem în UE, europenii respectă alegerea noastră, suveranitatea şi independenţa ţării, fără a se implica în treburile interne ale Moldovei”, a conchis Lupu.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2015.01.22 12:47 Spirit
    Are!!!: PCRM şi PSRM! )))))))
  2. 2015.01.22 13:15 Ivan
    Si Filea, si Plahis nu sunt de acord cu procuroru strain, clar de ce!
  3. 2015.01.22 13:20 Simionel
    Lupu nicego ne svetit esli on prosleapit genprocorora na peregovorah!!!
  4. 2015.01.23 11:53 Mihail
    Foarte greu mergem inainte... DAR MERGEM!!! ACORDUL RM-UE COASTA 3-5 mlrd.euro!!! ACESTI BANI A SA NE AJUTE LA INDEPLINIREA PREVEDERILOR ACORDULUI,CARE DEJA ESTE RATIFICAT DE 11 TARI UE!!! DACA VA FI COALITIA PSRM-PCRM,ATUNCI ACORDUL UE-RM SA STOPEAZA,BANII SA BLOCHEAZA,SA INCEPE PREGATIREA ACORDULUI RM-UEA,SI VARIANTA INCA MAI GREA DECAT IN UCRAINA...TARA SA DISCOMPUNE IN 3-5 PARTI,SI CU TOTII REPEDE-REPEDE NE DUCEM IN RAPA... DOAMNE,PAZASTE TARA TA SI POPORUL TAU DE ACEST SCENARIU... CRED CA TIMPUL CA REALITATEA FIZICA VA PUNE TOTUL LA LOCUL LUI... DOAMNE,AJUTA SA NU DEZBINAM SOCIETATEA,COALITIA PLDM-PD-...,INDEPLINIREA ACORDULUI UE-RM,PREPARAREA ACORDULUI/POPUS DE PSRM/,SI PCRM CAND IN DREAPTA-CAND IN STANGA/DEPINDE DE PRIORITATI.../ V.VORONIN NU ESTE OM PROST,NU DEGEABA A INTRAT IN ISTORIA CA PRES. DE 8 ANI... NUMAI INAINTE!!! MOLDOVA UNITA,PUNTE INTRE WEST SI VEST!!! CU STIMA CATRE TOTI CARE NU INTALEG POLITICA GLOBALIZARII CONTINENTULUI EURAZIA!!! MIHAIL

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.