Politică

​IURIE LEANCĂ ESTE CANDIDATUL PLDM ŞI PDM LA POSTUL DE PRIM-MINISTRU

28 ianuarie, 2015

Partidul Liberal Democrat (PLDM) şi Partidul Democrat (PDM) au propus Preşedintelui Nicolae Timofti candidatura domnului Iurie Leancă la postul de Prim-ministru. Anunţul a fost făcut de liderii partidelor, Vlad Filat şi Marian Lupu, după încheierea consultărilor de marţi.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, Filat a spus că Iurie Leancă este unicul candidat şi alte variante PLDM nu examinează.

„Avem nevoie de acordul majorităţii deputaţilor Parlamentului (51 din 101) pentru a aprobat Guvernul în timpi scurţi. Negocierile trebuie purtate nu doar cu comuniştii (PCRM), dar şi cu liberalii (PL)”, consideră liderul PLDM.

Preşedintele PDM a spus că formaţiunea sa politică va sprijini orice candidat propus de PLDM.

„Conform acordului semnat PLDM desemnează un candidat la postul de Premier. Liberal democraţii nu ne-au indicat pe cine să desemnăm la postul de speaker şi noi nu le vom spune. Domnul Timofti ne-a întrebat ce părere avem de candidatura domnului Leancă şi răspunsul a fost unul afirmativ”, a spus Lupu.

Politicianul a mai menţionat că este necesar sprijinul deputaţilor din alte fracţiuni.

„În caz de necesitate, suntem gata să desfăşurăm consultări cu ceilalţi deputaţi. PLDM şi PDM au suficiente argumente în favoarea candidatului desemnat şi intenţionăm să le enunţăm tuturor colegilor, deoarece de Guvern are nevoie nu un anumit partid, ci întreaga ţară”, a spus liderul democraţilor.

Răspunzând la întrebările jurnaliştilor, democratul a subliniat că „în ţară sunt muţi candidaţi demni, dar a fost propus unul singur şi acum nu are sens de a discuta alte variante”.

Marian Lupu s-a abţinut de a indica alte nume la funcţiile de miniştri din partea PDM, fiind de acord cu jurnaliştii că Victor Osipov ar fi un bun candidat la postul de vicepremier pentru Reintegrare.

„Dar şi aceasta este opinia mea personală. Subiecte ce ţin de desemnarea candidaţilor pentru Guvern deocamdată nu am discutat”, a declarat Lupu.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2015.01.28 12:51 Inga
    Leanca sef la guvern si asat este principala solutie din toate puncte de vedere!
  2. 2015.01.28 12:54 Timofei
    Tot depilda de pozitia dl Voronin si dl Ghimpu...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.