Politică

​IOHANNIS SE PRONUNŢĂ PENTRU CONSOLIDAREA STATALITĂŢII ŞI INDEPENDENŢEI REPUBLICII MOLDOVA

25 februarie, 2015

Preşedintele României Klaus Iohannis a vorbit miercuri la Chişinău, într-o alocuţiune susţinută în faţa studenţilor şi profesorilor de la Universitatea de Stat despre necesitatea consolidării statalităţii şi a creşterii independenţei Republicii Moldova. El s-a pronunţat pentru continuarea dezvoltării relaţiilor moldo-române şi a promis sprijinul Bucureştiului pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Klaus Iohannis şi-a exprimat speranţa că România şi Republica Moldova vor fi cândva împreună în UE, dar nu a făcut nicio aluzie la o posibilă unire dintre cele două state.

”Subliniez convingerea că eforturile de integrare (europeană n.red) a Republici Moldova sunt strâns legate de consolidarea statalităţii”, a declarat Klaus Iohannis în discursul său adăugând că această constatare ”nu vine doar din trecut, ci şi din realităţile curente”.

Klaus Iohannis şi-a exprimat satisfacţia că în ultimii ani, pe lângă legăturile de limbă şi spiritualitate, Republica Moldova şi România au reuşit să treacă la proiecte economice concrete. El a subliniat necesitatea continuării proiectelor care ar spori independenţa Republicii Moldova. ”Trebuie să sprijinim proiectele care conduc la creşterea independenţei energetice a Republicii Moldova, pentru ca acest stat să devină independent până la capăt”.

Spre deosebire de predecesorul său, Klaus Iohannis nu a vorbit nimic despre o posibilă unire a Republicii Moldova cu România, subliniind că cele două state vor fi mai aproape după ce Republica Moldova va realiza toate reformele şi va adera la UE.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2015.02.25 18:54 Ana
    Ce inseamna daca presedinte Rominiei este om inteligent!!!
  2. 2015.02.25 18:55 Victoria
    Nu aveti dreptate, el a zis ca Prutul ramina granita numai geografica!!!
  3. 2015.02.25 18:55 Timofei
    Nu cred ca neamtu vre unire...
  4. 2015.02.26 11:32 Eva
    pai nici noi nu vrem unire...unirea e utopica, istoria deja ne-a demonstrat-o de atitea ori...suntem frati dar asta nu inseamna sa ne bagam peste ei cu saracia noastra si nici ei sa se impuna cu obiceiurile lor ...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.