Politică

​CANDU: VOM DEVENI MEMBRI AI UE MAI REPEDE DECÂT CREDEM NOI

25 mai, 2015

Președintele parlamentului Andrian Candu susține că prioritar pentru Republica Moldova în prezent este modernizarea țării și implementarea Acordului de asociere. Atunci când Republica Moldova va fi pregătită va putea deveni membru al UE, iar acest lucru ar putea să se întâmple mai repede decât ne așteptăm.

În cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Prime, Andrian Candu a declarat că Republica Moldova a reușit să avanseze în relația cu Uniunea Europeană mai mult decât toate statele din regiune. În acest sens el a amintit de regimul liberalizat de vize și Acordul de asociere și cel de liber schimb, pe care Georgia și Ucraina încă nu le-au obținut în pofida eforturilor pe care le-au depus. "Republica Moldova este în implementarea Acordului de asociere și de liber schimb. Acestea sunt Biblia relațiilor cu UE și sunt foaia de parcurs pentru dezvoltarea țării. Noi nu le facem pentru Europa, dar pentru noi și este singura cale de dezvoltare rapidă și calitativă a țării”, a declarat Candu.

El a dat asigurări că dacă Republica Moldova își va face temele pentru acasă, va fi pregătită și va deveni membră a UE. ”Atunci când ne vom face temele pentru acasă, vom fi pregătiți să devenim membri ai UE. Nu trebuie să ne dea cineva perspective. Mâine nu putem deveni membri ai UE. Ar fi un dezastru în primul rând pentru noi, deorace nu suntem pregătiți. Trebuie să ne concentrăm, să implementăm acordul și va veni ziua când vom deveni membri ai UE, mai repede decât credem noi”, a declarat Andrian Candu.

El a arătat că România, spre exemplu a aderat la UE la 13 ani după semnarea Acordului de asociere, chiar dacă a beneficiat de condiții economice și geopolitice mai bune. ”Republica Moldova este victima unor jocuri geopolitice, dar noi trebuie să ne facem temele pentru acasă și să ne modernizăm țara”, a punctat șeful legislativului.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2015.05.25 22:21 anatol
    dute bre Candu drept in p''''la, intreaba cine sint PD in Franta? Sinteti niste dilimani toti laolalta acolo... Voi numai pe hirtie sinteti democrati si reformatori..

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.