Politică

​VASILI CHIRTOCA ESTE GATA SĂ DEZVOLTE ORAŞUL, BAZÂNDU-SE PE DOUĂ PÂRGHII – ORGANIZAŢIONALĂ ŞI INVESTIŢIONALĂ

25 mai, 2015

Prin folosirea eficientă a doi factori – organizaţional şi investiţional, intenţionează să dezvolte Chişinăul cunoscutul businessman Vasili Chirtoca, ce candidează din partea Partidului Comuniştilor (PCRM) la funcţia de primar general al capitalei Moldovei.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, fiind invitat la emisiunea „Vinerea cu Anatol Golea”, la RTR-Moldova, candidatul a spus că investiţiile în Chişinău pot fi atrase doar cu condiţia că oraşul va avea un stăpân bun.

„Vom separa problemele administraţiei capitalei RM în două părţi. În prima vor fi incluse sarcinile care nu necesită resurse mari pentru rezolvare. Le vom rezolva din resursa organizaţională eficientă, din contul resurselor pe care le are oraşul, care trebuie împărţite eficiente şi cheltuite rezultativ”, a spus Chirtoca.

Potrivit spuselor sale, din a doua listă vor face parte sarcinile ce necesită investiţii considerabile şi pe termen lung.

„Pentru a rezolva problemele din prima listă sunt necesare cunoştinţe, experienţă, metodologie de realizare a proiectelor de la etapa idee până la etapa panglică, tăiată la finalul solemn. Echipa mea dispune de toate aceste resurse, de aceea toate problemele din această categorie vom începe să le rezolvăm rapid din contul resursei organizaţionale”, a menţionat candidatul.

Cu ajutorul investiţiilor mari Chirtoca intenţionează să construiască noi noduri rutiere, să înnoiască parcul de autobuze şi de troleibuze.

„Urmează să stabilim cât de raţional este crearea parcărilor de schimb la intrările în Chişinău, pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a închiria biciclete şi motorete electrice pentru a circula prin capitală”, a spus Chirtoca.

Planurile sale presupun „analizarea detaliată a încărcăturii de pasageri asupra transportului public” pentru a transfera la alt orar instituţiile şi întreprinderile pentru a echilibra fluxul de pasageri.

Candidatul îşi doreşte ca una din sursele investiţionale pentru realizarea proiectelor de dezvoltare a Chişinăului să devină emiterea obligaţiunilor municipale, care în opinia sa sunt atractive pentru investitori.

„Chişinău în calitate de capitală a statului are o serie de avantaje, deoarece investitorii cu mare plăcere îi vor acorda bani cu condiţii mai avantajoase şi chiar preferenţiale, faţă de condiţiile acordate la moment mediului de afaceri din Moldova”, a conchis candidatul PCRM pentru primar general al Chişinăului, preşedintele holdingului DAAC-Hermes, membre ale cărui sunt peste 40 de întreprinderi cu active de 120 mil. de euro.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2015.05.25 13:27 Samuil
    Pacat ca pensionarii nu pea cunosc pe dl Kirtoka Vasile...
  2. 2015.05.25 13:29 Robert
    Sanse au numai Greceanii si Chirtoaca...
  3. 2015.05.25 16:02 Nuc
    Nu cred ca asta este hotarire reusita!
  4. 2015.05.25 16:07 Svetlana
    Numai innainte dl Kirtoka si totul sa fie OK!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.