Politică

​CANDU VA TRIMITE COMISIEI DE LA VENEŢIA PROIECTELE DE MODIFICARE A CODULUI AUDIOVIZUALULUI

26 mai, 2015

Proiectele de lege privind modificarea Codului Audiovizualului vor fi expediate experților internaționali, inclusiv Comisiei de la Veneția, pentru avizare suplimentară și numai după o dezbatere nouă și cu expertiza internațională și națională, aceste proiecte vor fi examinate în plenul Parlamentului. Declarația aparține Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu și a fost făcută astăzi după ședința biroului Permanent al Parlamentului.

Candu și-a argumentat decizia prin faptul că nu este o viziune comună la ora actuală pe acest subiect. “Luând în considerare cât de sensibil e acest subiect și faptul că nu este o viziune comună la ora actuală în Republica Moldova pe acest subiect, consider că ambele proiecte de legi legate de modificarea codului audiovizualului nu pot fi examinate în parlament în plen și eu în calitate de președinte al parlamentului am să le expediez experților internaționali pentru avizare suplimentară. Aici mă refer și la comisia de la Veneția, Consiliul Europei în mod special să se expună pe tot ceea ce înseamnă libertatea de exprimare, libertatea presei, precum și toate acele importante organizații internaționale, Freedom House și restul să se expună pe marginea acestor proiecte de legi”, a spus Candu.

El a menționat că cele două proiecte de lege, unul înaintat de PD-PLDM, iar altul de PL, au ridicat în societate un val de opinii și de o parte și de alta. “Avem destule elemente în țară care ne dezbină ca societate, și ca expert, și ca mediu internațional. E destul. Să se expună și experții internaționali, să fim foarte atenți deoarece suntem la limita încălcării dreptului de exprimare și de libertate a presei și de opinie”, a declarat Candu.

De asemenea, Președintele Parlamentului consideră că subiectul e prea important ca să se ia unele decizii de o zi pe alta și probabil e cazul să se revină la o abordare mult mai globală și mult mai constructivă în așa fel încât să fie soluționate mai multe probleme decât cea legată de un anumit aspect.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.