Politică

​PREŞEDINTELE PARTIDULUI „CASA NOASTRĂ-MOLDOVA” L-A ÎNDEMNAT PE VICEPREŞEDINTELE PDM SĂ PLECE DIN ŢARĂ

28 mai, 2015

Preşedintele Partidului „Casa Noastră-Moldova”, candidatul al funcţia de primar de Chişinău, Grigore Petrenco, l-a îndemnat pe vicepreşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, să plece din Moldova.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, Petrenco a spus aceasta miercuri seara, în cadrul unei acţiuni de protest la hotelul Nobil, la care au participat 50 de oameni şi care scandau „Plahotniuc fă-ţi bagajele!”, „Ruşine!”, „Plahotniuc la dubă!”.

Petrenco a spus de pe o scenă improvizată în faţa hotelului că „lui Plahotniuc în ajunge un miliard pentru a cumpăra toată presa din Moldova, pentru a trimite provocatori la acţiuni paşnice de protest, pentru a cumpăra judecătorii, care la o oră până la acţiunea de protest vor emite o interdicţie de a fi desfăşurată, dar nu-i vor ajunge bani pentru a cumpăra şi acapara întreaga ţară”.

Potrivit spuselor sale, „aceasta este prima acţiune de avertisment la hotelul lui Plahotniuc, împotriva fărădelegilor sale”.

„Acţiuni de protest vor avea loc în continuare şi el nu ştie unde vom veni data viitoare”, a spus fostul comunist.

El consideră că „Plahotniuc se teme de acţiuni de protest şi de mânia poporului. Anume din acest motiv după ce manifestanţii au scris pe gardul de lângă oficiul său „La dubă!”, oamenii săi au vopsit repede inscripţia”.

„Partidul împreună cu poporul vor lupta pentru ca ţara să fie liberă cu un sistem judiciar eficient, nu ca acum, când cu o oră înaintea acţiunii se emite interdicţie de a o desfăşura, fiind încălcat astfel dreptul la organizează întrunirilor, libertatea cuvântului”, a declarat Petrenco.

Liderul partidului, fiind şi candidat la funcţia de primar de Chişinău, i-a recomandat lui Plahotniuc „să-şi facă bagajele şi să plece din ţară până nu-i târziu”. După ce demonstrativ a rupt decizia de judecată, prin care a fost interzisă desfăşurarea acţiunii de protest şi a încercat să o arunce într-un tomberon din faţa hotelului, însă paza nu i-a permis.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.