Politică

​MAIA SANDU A ÎNAINTAT UN ŞIR DE CONDIŢII, MOTIV DIN CARE SE AMÂNĂ PREZENTAREA SA ÎN CALITATE DE CANDIDAT LA FUNCŢIA DE PRIM-MINISTRU

24 iulie, 2015

Pauza de astăzi, privind prezentarea doamnei Maia Sandu în calitate de candidat la funcţia de Prim-ministru, se datorează condiţiilor pe care ea le-a înaintat partidelor din Alianţa pentru Integrare Europeană.

O sursă bine informată a relatat agenţiei „INFOTAG” că Sandu solicită eliberarea din funcţii a Guvernatorului Băncii Naţionale şi Procurorului general.

„În opinia doamnei Sandu, Dorin Drăguţanu şi Corneliu Gurin sunt în primul rând vinovaţi de faptul că din cele trei bănci ale Moldovei a fost furat în echivalent 1 mlrd. de euro. Aceste condiţii în prezent sunt discutate la şedinţa reprezentanţilor celor trei partide. Cerinţa de a-i demite pe aceşti doi funcţionari diminuează considerabil şansele Maiei Sandu de a deveni şefa Guvernului. Împotriva sa din stat a fost împotrivă liderul din umbră al PDM, Vladimir Plahotniuc. Anume el, dacă condiţiile date vor fi îndeplinite, va pierde cel mai mult”, a menţionat sursa.

Potrivit spuselor sale, negocierile liderilor celor trei partide pot duce la noi controverse între liderii celor trei partide şi refuzul PLDM de a o desemna pe Maia Sandu pentru Premier. Aceasta şi-o doresc atât Vlad Plahotniuc, cât şi Mihai Ghimpu. Aceeaşi sursă afirmă că deja astăzi seara poate fi anunţată o nouă candidatură la funcţia de Prim-ministru. Candidat poate fi deputatul Valeriu Streleţ, acceptat de toate cele trei partide.

Commentarii [ 6 ] adaugă comentariu

  1. 2015.07.24 16:19 Ilie
    Da ati auzit voi din gura ei asa ceva? de ce preluati toate kikaturile pe care le scrie tot felul de Cozeri ori alti ratati de-a Topilor
  2. 2015.07.24 16:32 Miron
    Se pare ca din nou cineva cauta nod in papura. Nu mai intelegi ce si cum, oare chiar nu se poate de acceptat intrun fel sau altul conditiile cuiva si reciproc ?
  3. 2015.07.24 16:41 Tim
    Doamna nu doreste sa fie o marioneta in mainile cuiva, si are dreptate.
  4. 2015.07.24 16:59 Elena NUCA
    Nu cred ca anume Maia Sandu vine cu aceste condtii, mai de graba Vlad Filat face totul ca PL si PD sa NU o accepte pe Sandu premier. E stiut lucru ca Filat vrea sa fie el bossu.
  5. 2015.07.24 17:05 Andrei
    Era si de asteptat ca Filat nu va ceda el premierul, si deja i-a impus lui Sandu sa vina cu conditii irealizabiel, se joaca de-a tara in bumbi mai pe scurt.
  6. 2015.07.24 17:28 Mihai
    Pai sa iasa si spuna aceste conditii ca eu pina acum in general n-am auzit-o sa spuna ca este propusa la functia de premier. Nu, aici este un scenariu mai complicat si cred ca Filat singur nu si-o doreste in functia de premier. Nu degeava a zis aserea ca Lupu s-a grabit sa anunte ca Sandu este candidatura propusa de PLDM.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.