Politică

​PLDM, PDM ŞI PL AU DESFĂŞURAT O NOUĂ RUNDĂ DE CONSULTĂRI PRIVIND DESEMNAREA CANDIDATULUI PENTRU PREMIER

27 iulie, 2015

Cele trei partide au desfăşurat luni o nouă rundă de consultări privind desemnarea candidatului pentru Prim-ministru. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, negocierile au avut loc la oficiu Partidului Democrat.

Consultările au durat circa o oră, după ce liderii partidelor au urcat în automobile şi au plecat. Ca şi vineri, ei au folosit amplasarea favorabilă a oficiului PDM pentru a pleca şi a nu da nas în nas cu jurnaliştii, care aşteptau declaraţiile acestora.

Unele surse afirmă că cele trei partide nu o mai examinează pe Maia Sandu în calitate de candidat, ci încearcă să găsească un candidat tehnocrat, care nu este asociat la direct cu nici un partid. Aceste surse numesc, de exemplu, candidatura fostului viceguvernator al BNM, Veronica Bacalu, care lucrează la Banca Mondială. Numele său deja a fost enunţat în 2012 ca potenţial candidat la funcţia de Preşedinte, dar aceste informaţii au rămas la nivel de zvonuri.

Luni a expirat exact jumătate din termenul acordat Parlamentului pentru formarea Guvernului, exact după demisia lui Chiril Gaburici, pe 12 iunie. Conform Constituţiei, Parlamentul poate fi dizolvat în cazul în care nu a exprimat vot de încredere Guvernului în decurs de 45 de zile după înaintarea propunerii, şi doar după respingerea propunerii de cel puţin două ori. Pentru formarea Guvernului se oferă termen maxim de trei luni. Acesta expiră pe 12 septembrie.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.