Politică

FOSTUL PREMIER IURIE LEANCĂ: „DORIN DRĂGUŢANU NU ARE DREPTUL MORAL SĂ CONDUCĂ BNM”

07 august, 2015

Liderul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), fostul Premier Iurie Leancă, consideră acuzaţiile la adresa sa din partea Guvernatorului Băncii Naţionale (BNM), Dorin Drăguţanu, cu privire la furtul banilor din cele trei bănci „ieftine şi neîntemeiate”.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, Leancă a spus că afirmaţiile bancherului sunt „un tupeu incredibil”, opinând că Drăguţanu „ nu are calitatea morală și profesională să ocupe postul de guvernator”.

„În loc să răspundă în fața societății și a organelor de drept pentru situația gravă în care se află sectorul bancar, el se lansează în declarații halucinante și justificări, în speranța că în felul ăsta va acoperi furturile care s-au făcut sub conducerea sa în sectorul bancar. Este inadmisibil că acest om încă se află la conducerea celei mai importante instituții financiare din țară, își permite să fie chiar arogant în spațiul public, să-i jignească pe deponenții și angajații celor trei bănci care urmează să fie lichidate, cu un cinism rar întâlnit”, consideră fostul Premier.

Potrivit spuselor sale, faza a doua a raportului Kroll a fost blocată tocmai de guvernatorul Dorin Drăguțanu.

Leancă este convins că BNM, conform legii, fără indicaţia Guvernului, are instrumentele necesare şi competenţele pentru a nu admite furtul din Banca de Economii, dar nu a făcut-o.

„INFOTAG” precizează: În ajun, într-o conferinţă de presă, Drăguţanu a spus că BNM avea nevoi de garanţiile Guvernului pentru a acorda credite urgente băncilor problemă. Dar creditele au fost acordate doar în noiembrie 2014 şi doar după aceasta BNM a reuşit să se implice în situaţie şi să introducă administrare specială în cele trei bănci (Banca de Еconomii, Banca Socială şi Unibank).

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.