Politică

​UCRAINA CONSIDERĂ CĂ MOLDOVA ESTE UNUL DINTRE CEI MAI DE ÎNCREDERE PARTENERI DIN STATELE CSI – GHENADI ALTUHOV

24 august, 2015

Ucraina consideră că Moldova este unul dintre cei mai de încredere parteneri între statele CSI, a declarat luni dimineaţă însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în RM, Ghenadi Altuhov.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, la ceremonia de arborare a drapelului Ucrainei pe teritoriul Ambasadei Ucrainei în Moldova, cu prilejul Zilei Independenţei Ucrainei, Altuhov a apreciat înalt sprijinul acordat de Moldova suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

„Ucraina apreciază înalt în aceste luni de agresiune rusească poziţia Moldovei nu doar pe platforme internaţionale, cum ar fi ONU sau OSCE, dar şi acolo unde mulţi în cadrul CSI ar prefera să păstreze tăcerea. Moldova s-a pronunţat ferm pentru necesitatea de a condamna agresiunea rusească”, a spus el.

Potrivit lui Altuhov, „consecinţele anexării Crimeii au unit poporul ucrainean, au fortificat aspiraţiile sale spre valorile şi nivelul de trai europene”.

Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în RM a spus că „poporul ucrainean demonstrează că nu se teme şi că este gata să-ţi protejeze ţara”. (Detalii citiţi în următoarele fluxuri de ştiri ale agenţiei „INFOTAG”).

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.