Politică

​MOLDOVA 1 CONSIDERĂ INACCEPTABILĂ SUGESTIA PLATFORMEI DA DE A PREZENTA DOAR OPINIA LOR, FĂRĂ A țINE CONT DE CELELALTE PĂRERI

06 octombrie, 2015

Moldova 1 îşi exprimă îngrijorarea și dezacordul față de campania de denigrare, “orchestrată și susținută de membrii Platformei DA” la adresa postului TV. Totodată, jurnaliştii de la Moldova 1 se arată profund îngrijorați de cazurile tot mai frecvente de violență față de jurnaliștii postului public de televiziune şi consideră inacceptabilă sugestia membrilor Platformei DA de a prezenta doar opinia lor, se arată într-o declaraţie semnată de directorul Moldova 1, Mircea Surdu.

“Prin prezentul memoriu, ne exprimăm îngrijorarea și dezacordul față de campania de denigrare, orchestrată și susținută de membrii Platformei DA, la adresa postului nostru de televiziune. De la tribuna improvizată din PMAN, aceștia promovează mesaje calomnioase și lipsite de bază factologică, din care ar reieși că Moldova 1 nu reflectă echidistant și obiectiv acțiunile Platformei. Această idee este inoculată oamenilor din PMAN, care-și fac concluziile din comunicarea cu liderii Platformei. Mai mult, tot sub pretexte închipuite, în data de 28 septembrie a fost pichetat sediul televiziunii. Din păcate, protestatarii nu s-au rezumat la vociferarea și înaintarea revendicărilor, ci au agresat verbal echipa de filmare, care pur și simplu își făcea meseria. Și în ziua când au venit la televiziune, și ulterior, le-am prezentat liderilor Platformei un raport amplu privind numărul de reportaje și emisiuni, care i-au avut în calitate de protagoniști pe membrii Platformei și acțiunile organizate de aceștia. Din păcate, niciun argument nu este suficient pentru a opri această ”vânătoare de vrăjitoare” care, presupunem, are scopul de a induce oamenii pe o pistă greșită pentru a menține spiritul protestatar”, se arată în declaraţie.

În declaraţie se menţionează că Moldova 1 asigură și va asigura o informare corectă, obiectivă şi echidistantă a publicului. “Menționăm cu toată responsabilitatea că postul public de televiziune asigură și va asigura o informare corectă, obiectivă şi echidistantă a publicului despre toate procesele importante care au loc în societate. Acest atașament față de valorile deontologiei profesionale este confirmat și de rezultatele monitorizării Media Observation by BBC Monitoring, care specifică: ”Moldova 1 a prezentat poziţia tuturor părţilor în reportajele despre protestele din Piaţa Marii Adunări Naţionale, reflectând atât revendicările protestatarilor, cât şi reacţia autorităţilor. Subiectele au fost primele în buletinele de ştiri şi au fost însoţite de transmisiuni în direct din piaţă. Reprezentanţii celor două părți au fost invitaţi la emisiunea: ”Moldova în Direct”, subliniază postul TV.

Jurnaliştii se arată profund îngrijorați de cazurile tot mai frecvente de violență față de jurnaliștii Moldova 1, care relatează reportaje de la acțiunile Platformei DA. “Ultimul caz a fost înregistrat în data de 4 octombrie. Înainte de a intra în direct, la ora 17.00, reporterul Irina Naidina și cameramanul Grigore Rață au fost huiduiți și etichetați cu cuvinte indecente. (confirmarea o găsiți în video-ul alăturat https://youtu.be/IaUAmx6WHVs)”, explică Moldova 1.

Postul public de televiziune consideră inacceptabilă sugestia membrilor Platformei DA de a prezenta doar opinia lor, fără a ține cont de celelalte păreri. „Vom rămâne în continuare promotorii pluralismului și echidistanței în reflectarea oricăror subiecte. Reiterăm, televiziunea publică nu va trata preferenţial pe nimeni şi nu o să tolereze o astfel de atitudine în situaţia în care angajaţii postului şi-au îndeplinit onorabil sarcinile şi au informat profesionist cetăţenii despre evenimentele organizate de Platforma „DA”.

De la declanșarea protestelor, Postul Public de Televiziune „Moldova 1” a realizat:

- reportaje practic în fiecare jurnal de știri, cu conexiuni în direct;

- 12 emisiuni „Moldova în direct”, dintre care şapte au avut ca temă de discuție protestele organizate de Platforma „DA”;

- două Ediţii Speciale, cu participarea reprezentanţilor Platformei DA și cu intervenții live din PMAN”, potrivit declaraţiei.

“Vă asigurăm de tot sprijinul nostru în situația în care veți decide să monitorizați felul în care postul public de televiziune a reflectat și reflectă dublele proteste din centrul capitalei. Suntem gata să vă prezentăm toate materialele de care veți avea nevoie, deoarece considerăm că atacurile împotriva Moldova 1 nu sunt altceva decât o încercare grosolană de a exercita presiune asupra postului public de televiziune. Avem convingerea că autorii acestei campanii de dezinformare și-au demascat adevăratul scop, și anume acela de a denigra imaginea noastră prin prezentarea denaturată a lucrurilor.

Solicităm respectuos suportul și opinia Dvs. privind atacurile asupra jurnaliștilor Moldova 1, care sunt nevoiți să-și exercite meseria în condiții de pressing psihologic, se spune în încheiere.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2015.10.06 18:08 Lizabet
    Sunt de acord cu pozitia Moldova 1, asa este corect si cinstit!!!
  2. 2015.10.06 18:09 Vlad
    Mircea Surdu are dreptate, el procedeaza corect!!!
  3. 2015.10.06 18:12 Elena
    De ce in asa situatie tace colectivu Moldova 1. El are libertatea are si solutie pentru sa face or ce, Surdu este ziarist creativ, el nu este biurocrat...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.