Politică

​LIDERII PLATFORMEI CIVICE „DEMNITATE ŞI ADEVĂR” AU REFUZAT SĂ SUSPENDE PROTESTELE PE TIMPUL SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ

07 decembrie, 2015

Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” (DA) a refuzat să sisteze protestele pe timpul sărbătorilor de iarnă. Despre aceasta a declarat pentru agenția „INFOTAG” unul din liderii protestelor, președintele Uniunii republicane a agricultorilor UniaAgroProtect, Alexandru Slusari.

„Noi înțelegem că pentru cineva sărbătorile de iarnă sunt importante. Dar oamenii acum nu au chef de sărbătoare. Ei au început să primească facturile la energia electrică și gazele potrivit tarifelor noi, astfel oamenii sunt îngroziți de tot ceea ce se întâmplă. Oamenilor le este mai important să fie satisfăcute cerințele lor, decât să danseze în Piața Marii Adunări Naţionale”, a spus Alexandru Slusari.

În ajun Primăria Chișinău a cerut să fie întrerupte manifestațiile din Piața Marii Adunări Naționale pe perioada sărbătorilor de iarnă. În discursul său, primarul Dorin Chirtoacă a propus să fie stopate acțiunile de la 1 decembrie 2015 până la 15 ianuarie 2016. El a menționat că legea acordă prioritate organelor de stat în timpul evenimentelor oficiale.

„În ciuda acestui fapt, inaugurarea Pomului de Crăciun și aprinderea luminițelor festive a avut loc la 1 decembrie în Scuarul Catedralei. Autoritățile locale nu doresc să se certe cu organizatorii protestului, dar ar fi bine în această perioadă să elibereze Piața Marii Adunări, unde oamenii s-au obișnuit să vină în timpul sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou”, a menționat primarul.

Acțiunile de protest ale Platformei DA au început la 6 septembrie. Inițial, în Piață au fost amplasate aproximativ 400 de corturi, în care dormeau de la 50 la 100 de persoane. După ce s-a lăsat frigul, în ultimele săptămâni, în orășelele de corturi, din Piață și din fața Parlamentului, rămân să înnopteze circa 10 persoane. Ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, a prezentat în Guvern datele poliției, potrivit cărora în această săptămână în orășelele de corturi au rămas pe noapte trei-cinci persoane.

Actualmente în Piața Marii Adunări Naționale în orășelul „Demnitate și Adevăr” au rămas aproximativ 10 corturi mari, iar cele mici au fost demontate. Cu toate acestea, întreg teritoriul Pieței este încă îngrădit.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2015.12.07 10:35 Florea
    De ce nu sa intoarce in Moldova dl Usatii?
  2. 2015.12.07 10:37 Richard
    Platforma DA> pina chind nu prelua puterea in Moldova trebue sa sta pe piata centrala!
  3. 2015.12.07 12:28 Olga
    Da nu trebue sa face cedari!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.