Politică

​PLATFORMA „DEMNITATE ŞI ADEVĂR” S-A TRANSFORMAT ÎN PARTID ŞI A ALES CONDUCEREA DIN RÂNDUL PROTESTATARILOR

14 decembrie, 2015

Platforma civică „Demnitate şi Adevăr” (DA) şi-a unit forţele cu partidul „Forţa Poporului” (PFP), şi-a modificat denumirea şi şi-a ales conducerea din rândul protestatarilor din centrul Chişinăului. Asemenea decizie a fost luată duminică, la congresul extraordinar al PFP.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, prin decizia delegaţilor congresului, noul partid va purta denumirea de „Platforma Demnitate şi Adevăr”, iar preşedinte a fost ales liderul platformei, Andrei Năstase. Candidatura sa a fost înaintată de fostul preşedinte al PFP, Nicolae Chirtoacă. Vicepreşedinţi au fost aleşi reprezentanţi cunoscuţi ai mişcării protestatare: Alexandru Slusari, Stanislav Pavlovschi şi Inga Grigoriu.

Năstase a recunoscut că nu are experienţă politică, însă se va strădui să nu înşele aşteptările cetăţenilor.

„Este un mediu nou, pe care îl cunosc doar din cărţi şi de la TV. Nici nu-mi puteam imagina că voi ajunge să fac politică. Sunt obligat să fac faţă obligaţiunilor”, a spus el.

Năstase a subliniat că platforma DA va rămâne o mişcare civică, iar noua formaţiune politică doar va acorda sprijinul necesar în realizarea deciziilor luate anterior, cum ar fi organizarea referendumului constituţional privind procedura de alegere a Preşedintelui şi reducerea numărului deputaţilor din Parlament.

„Platforma civică „Demnitate şi Adevăr” îşi va păstra caracterul civic. O parte din membrii Platformei DA au trecut pe această platformă politică, punând bazele acestei alternative actualei puteri şi întregii clase politice. Noi toţi cei din Consiliul Marii Adunări Naţionale şi din platforma civică „Demnitate şi Adevăr” prin rezoluţia din 13 septembrie am fost abilitaţi să creăm această alternativă, şi acum suntem la începutul căii pe care am găsit-o. Sperăm că nu vom dezamăgi electoratul”, a declarat Andrei Năstase.

Potrivit spuselor sale, este necesar de a organiza cât mai curând posibil un referendum şi de a modificarea procedura de alegere a şefului statului, pentru ca „următorul Preşedinte să reprezinte poporului, nu pe cei ce acced în Parlament, uneori întâmplător”.

„INFOTAG” precizează: Partidul „Forţa Poporului” a fost înregistrat la 13 iunie 2013. La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 a obţinut 0,73% din voturi. Partidul nu a participat la alegerile locale din 2015.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.