Politică

​UN GRUP DE HACKERI AU SPART SITE-UL PCRM ŞI AU PLASAT „MESAJUL DE RĂMAS BUN LA LUI VLADIMIR VORONIN”

17 decembrie, 2015

Un grup de hackeri au spart miercuri seara site-ul Partidului Comuniştilor (PCRM) şi au plasat pe acesta „mesajul de rămas bun” al preşedintelui formaţiunii politice, Vladimir Voronin, adresat membrilor de partid.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, în mesajul datat cu 21 decembrie, se vorbeşte că liderul comuniştilor a decis să nu aştepte sfârşitul anului şi să vină cu o declaraţie din timp, din cauza situaţiei extrem de dificile din Parlament şi criza politică profundă, care nu permite deputaţilor să formeze noua majoritate şi să investească guvernul.

„Cu o asemenea povară de probleme nerezolvate nu se poate intra în Anul nou, oamenii nu vor înțelege aceasta. E timpul unor decizii radicale. Iată că această zi a venit. Mă gândeam să ies cu o adresare video, însă ceea ce vreau să spun mă copleșește emoțional, de aceea o fac în scris. Dragii mei! Astăzi eu pentru ultima dată mă adresez către voi cu un mesaj politic. Dar aceasta nu este totul. Astăzi eu pentru ultima dată mă adresez către dumneavoastră în calitate de președinte al PCRM. Eu am luat decizia. Mult timp m-am gândit la dânsa, este o decizie grea. Astăzi eu îmi dau demisia”, se vorbeşte în mesaj.

În acesta Voronin vorbeşte despre necesitatea de a „se odihni” din cauza vârstei de 75 de ani şi problemele cu memoria.

„Am început să uit prevederile programatice ale partidului, să fac declarații confuze. În anii 2014-2015, am comis un șir de greșeli tactice – începând cu izgonirea de facto din partid a unui mare grup de tovarăși, cu care în timpurile cele bune PCRM a obținut mai multe biruințe glorioase, și terminând cu ultima campanie electorală dezastroasă, în rezultatul căreia Partidul comuniștilor – cel care anterior era numit Partidul Învingătorilor – a ocupat doar al treilea loc, o rușine pentru noi. Din cauza că eu am ales o strategie greșită de comportament al fracțiunii noastre parlamentare, alegătorilor li s-a creat impresia că și comuniștii s-au transformat într-o cârpă de șters picioarele democraților. O bună parte din susținătorii noștri rămân dezamăgiți. Și, cu toate că fracțiunile PCRM și PDM au multe interese comune, cu toate că o asemenea comunitate este o necesitate obiectivă, însă în timpul de față ratingul comuniștilor a scăzut la un nivel periculos, nivel care poartă în sine riscul de a nu nimeri în viitorul parlament”, menţionează liderul comuniştilor.

Potrivit spuselor sale, în curând va lua și decizia de renunțare la mandatul de deputat, iar până la congresul extraordinar al partidului, al PCRM, obligațiile președintelui partidului le va îndeplini secretarul executiv al CC PCRM, Artur Reşetnicov.

„Iar dacă congresul va hotărî că Partidul comuniștilor trebuie să se unească cu Partidul Democrat din Moldova, care are un lider puternic real, îl am acum în vedere pe cunoscutul politician și businessman Vladimir Plahotniuc, - eu doar voi saluta o asemenea hotărâre”, se vorbeşte în mesaj.

Conform „Panorama” textul a fost publicat în reţea de hackerii din grupul Anonymous, care afirmă că l-au găsit pe site-ul oficial al PCRM, pregătit pentru publicare pe 21 decembrie. Încercările corespondentului „INFOTAG” de a discuta cu reprezentanţii PCRM privind această adresare nu s-au încununat cu succes.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.