Politică

​PLAHOTNIUC, GATA SĂ SEMNEZE O DECLARAŢIE DE INTEGRITATE ŞI RESPINGE SUSPICIUNILE LEGATE DE PERSOANA SA

14 ianuarie, 2016

Vlad Plahotniuc i-a adresat o scrisoae președintelui Nicolae Timofti în care respinge acuzațile și suspiciunile la adresa sa și se declară pregătit să semneze o declarație pe propria răspundere privind integritatea sa.

În scrisoarea adresată joi președintelui, Vlad Plahotniuc remarcă faptul că după ce a fost propus în calitate de premier de către majoritatea parlamentară absolută i s-au adus acuzații false și denigrări care au provocat o ezitare în ceea ce privește integritatea sa, ca persoană publică și candidat pentru funcția de premier.

El dă asigurări că aceste suspiciuni sunt neîntemeiate. ”Vă asigur că suspiciunile, dacă acestea există, sunt neîntemeiate, fiind efecte ale campaniilor de manipulare a opiniei publice care m-au vizat personal. Pentru toae acuzațiile care mi s-au adus, eu am venit cu probe, cu documente oficiale, care contestă caracterul fals și nefondat al atacurilor”, se arată în scrisoare.

În plus, el vine cu o asigurare suplimentară în fața șefului statului pentru a garanta onestitatea și corectitudinea intențiilor sale și ale majoritții parlamentare absolute. ”Mă obligă ca, imediat după desemnarea mea în funcția de premier, să semnez declarația de integritate prin care să confirm atât standardele de intgritate, dar și calitățile, competența, experiența și capacitatea mea și a echipei mele. Consider că semnarea unei astfel de declarații pe propria răspundere va avea puterea de a reprezenta un pas înainte pentru o bună funcționare instituțională, bazată pe încredere reciprocă și transparență”, se arată la finalul mesajului adresat de Vlad Plahotniuc șefului statului.

Commentarii [ 10 ] adaugă comentariu

  1. 2016.01.14 13:08 Robert
    Era tot asa de ghine si iata ce santimplat...
  2. 2016.01.14 13:10 Dana
    Dl Plahotniuc trebue sa odihneasca undeva doi-trei luni, sa vada ca el este OBOSIT.
  3. 2016.01.14 13:14 Raisa
    In spate platformei DA stau oligarhi Topa - Viorel si Victor, clar ca buna ziua.
  4. 2016.01.15 08:36 Vitalie
    - Mda-a, nu trebuia să scrie dl Plahotniuc această scrisoare. Slăbiciune înseamnă. Chiar de a făcuto de formă, ceea ce ar fi fost normal întro situație normală, acum, nu era cazul să fie respectată această condiție de formă (sunt în categorii de greutate diferite dnii Plahotniuc și Timofti, mai ales că unul a ieșit deschis, iar altul iar a semnat ce i s-a scris). Eroare gravă a celor de la contrainformații din tabăra dlui Plahotnic, rezistență maximă în tabăra dlui Lucinschi, - această scrisoare chiar formală oricum nu influența conținutul și cine stă în urma lui dlui Timofti avea să-l înainteze pe dl Păduraru, care va fi neglijat de Parlament tot pentru motive de corupție. (a se vedea presa din anii când era ministru al justiției, cam arogant acest Păduraru, chiar mai mult ca Plahotnic). Ce mai, categorii de greutate diferite, dl Plahotniuc la scăpat pe dl Păduraru, cu toate că el era veriga slabă dar cu aere de forță din tabăra opusă, acum îl vor denegra din plin, și, de ce nu, motive chiar au suficiente.
  5. 2016.01.17 17:32 Richard
    Plahotniuc sa aratat poporul ca el stie si poate sa face un pas napoi, daca pentru stabilitatea in tara asta da rezultat pozitiv, dar pentru economia era mult mai bine daca guverrnu prelua el...
  6. 2016.01.17 17:33 Filaret
    On oceni silinii, cto bi i cito bi zdesi ne govoril i pisal protiv Plahotniuca!
  7. 2016.01.18 08:37 Olga
    Imi place caracter care demonstreaza dl Plahotniuc, se vede ca el are puterea SI POTENTIAL.
  8. 2016.02.07 12:32 Aniuta
    Pacat ca nu dl Plahotniuc este prim-ministru!
  9. 2016.02.07 12:33 Lida
    Filip este un bun prieten a lui Plaha, asta inseamna ca totul sa fie in Moldova bine...
  10. 2016.02.07 12:34 Efim
    VGP oceni vajno docazati samomu sebe cito on smog oasceastliviti Moldovu...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.