Politică

CANDU: PĂDURARU NU ARE ȘANSE ȘI CU REGRET NE ÎNDREPTĂM SPRE ANTICIPATE

15 ianuarie, 2016

Președintele Parlamentului Andrian Candu susține că Ion Păduraru nu va fi susținut de Parlament, iar în această situație Republica Moldova se îndreaptă spre alegeri anticipate. El a criticat în cadrul unei intervenții pentru presă comportamentul lui Nicolae Timofti care mai întâi a chemat reprezentanții PDM care intenționau să propună un alt candidat la funcția de premier, după care a desemnat propria candidatură.

Andrian Candu a declarat că majoritatea parlamentară urmează să se pronunțe în scurt timp în privința candidaturii lui Păduraru, dar și a constituționalității decretului lui Timofti, iar în opinia sa acesta nu are șanse să fie susținut în parlament.

Mai mult, Andrian Candu s-a pronunțat și în privința integrității lui Ion Păduraru, care figurează atât în raportul Kroll, cât și în autodenunțul lui Ilan Shor. ”S-a discutat atât e mult despre integritate, despre personalitatea candidatului și până la urmă am văzut o altă decizie. Dar în final se va pronunța și majoritatea parlamentară. Opinia mea persoană e că sunt șanse foarte mici ca să fie susținut de majoritatea parlamentară”, a menționat șeful legislativului.

În opinia lui Candu, în prezent ar fi pus în aplicare un scenariu de provocare a alegerilor parlamentare anticipate. ”Sunt foarte multe subiecte și suspiciuni în privința dumnealui. Cu regret sunt altele jocurile și cu regret mergem spre anticipate după cum se vede”.

Totodată, el a confirmat zvonurile apărute joi seara că președintele Timofti a invitat PDM să propună un alt candidat. PDM l-a propus pe Pavel Filip, dar când reprezentanții formațiunii se îndreptau spre Reședința de la Condrița au fost contactați să se întoarcă înapoi pentru că a fost luată o decizie. ”Sunt multe de clarificat, sunt sigur că ne apropiem de marginea prăpastiei și sper foarte mult să nu cădem în ea, dar să găsim soluții și să asigurăm stabilitate în această țară”, a punctat Andrian Candu.

Șeful legislativului a publicat și un mesaj pe contul său e facebook în care menționează că schimbarea în bine în Moldova se va produce atunci când clasa politică nu va mai folosi duble standarde pentru a-și valida proprii candidați și a-i refuza pe alții incomozi lor sau grupurilor de interese ce îi conduc. ”Desemnarea unui nou candidat, din nou fără sprijin parlamentar, demonstrează nu doar încăpățânare în defavoare interesului național, interes care presupune stabilizarea Moldovei. Prin nominalizarea domnului Păduraru vedem o pasiune ”deosebită” pentru termenul "integritate" și modul straniu în care el este înțeles de instituția prezidențială. Această nominalizare improvizată nu face decât să confirme neseriozitatea dezbaterilor la care am asistat în ultima perioadă. Eu rămân optimist, majoritatea parlamentară a găsit candidatul de compromis pentru a evita anticipatele și pentru a face posibilă intrarea într-o perioadă de stabilitate”, concluzionează Andrian Candu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.