Politică

​PUŞCAŞ: PARLAMENTUL NU ŞI-A PIERDUT NICI LEGALITATEA NICI LEGITATEA

05 februarie, 2016

Fostul judecător la Curtea Constituțională Victor Pușcaș susține că atât parlamentul, cât și guvernul sunt perfect legale și legitime, recunoscute de Curtea Constituțională și pe plan internațional, astfel că nici nu poate fi vorba de contestarea, demiterea sau dizolvarea lor și organizarea alegerilor anticipate.


Parlamentul a fost ales legal și nu poate fi dizolvat până la expirarea mandatului de 4 ani. A fost recunoscut de Curtea Constituțională și pe plan internațional, a menționat Pușcaș la emisiunea "Interpol" de la TV7.

Același lucru el l-a spus și despre guvern. Deși există anumite probleme politice în privința modului în care a fost învestit, legea și Constituția nu au fost încălcate. "Modul cum a fost ales sunt probleme politice, dar nu legale sau constituționale. Guvernul a votat legal, am văzut 57 de voturi. Nimeni nu s-a plâns că a fost impus. Este și legal și legitim", a punctat fostul judecător la Curtea Constituțională.

Referindu-se la dreptul la "revoltă" cu care au amenințat joi membrii Forumului Civic, Pușcaș a menționat că acest lucru ar putea fi acceptat dacă parlamentul și guvernul și-ar pierde legitimitatea. Legitimitatea este încrederea oamenilor în guvernare, care în Republica Moldova nu a fost pierdută, iar pierderea legitimități este atunci când 90% din populație își exprimă votul de neîncredere, ceea ce nu este cazul actual, a subliniat Puşcaş.

Referindu-se la solicitarea manifestanților de a fi organizate alegeri parlamentare anticipate și prezidențiale concomitent, cel târziu în toamnă, Victor Pușcaș a sugerat că acest lucru nu este posibil întrucât modificarea Constituției, indiferent care cale ar fi aleasă – parlamentară sau prin referendum, nu este posibilă decât către sfârșitul acestui an.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2016.02.05 11:37 Davisd
    Asa si este dl Puscas, corect spunati...
  2. 2016.02.05 11:40 Fima
    Parca totul s-a linistit, nu este logic sa facem anticip[ate!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.