Politică

​PARTIDUL SOCIALIŞTILOR NU A REUŞIT SĂ ZĂDĂRNICEASCĂ ŞEDINŢA GUVERNULUI

11 februarie, 2016

Partidul Socialiştilor (PSRM) nu a reuşit miercuri să zădărnicească şedinţa Guvernului. Corespondentul agenţiei „INFOTAG” a relatat că şedinţa a început la timp, în pofida faptului că socialiştii au pichetat trei intrări în clădirea Guvernului şi au organizat un mitinf de protest la intrarea principală.

Clădirea Guvernului pe perimetru a fost înconjurată de poliţişti, iar la intrarea în clădire s-au aliniat peste o sută de poliţişti. Acţiunile de protest, la care au participat câteva sute de oameni şi au durat circa două ore, s-au desfăşurat paşnic, iar poliţiştii nu s-au implicat în acţiunile protestatarilor. Participanţii au scandat „Moldova!” „Jos mafia!” „Noi suntem poporul!”, „Hoţii - la închisoare, puterea - poporului!”.

„Vă îndemn să desfăşurat o acţiune paşnică de protest, să nu vă lăsaţi provocaţi. Doar prin acţiuni paşnice, civilizate vom da jos această putere. Nu înţeleg de ce ei au adus aici atâţia poliţişti. Noi nu intenţionăm să rupem cordoanele, nu intenţionăm să intrăm în clădire. Noi vrem să zădărnicim şedinţa Guvernului, ar fi bine să nu se desfăşoare. Iar dacă miniştrii doresc să vină la şedinţă, atunci să treacă pe aici, să privească oamenii în ochi. Dacă ei vor trece prin nişte găuri, ca nişte şobolani, asta deja este problema lor. Iar noi vom intensifica presiunile asupra guvernării!”, a declarat la miting preşedintele Partidului Socialiştilor, deputatul Igor Dodon.

El a menţionat că „Guvernul este ilegitim deoarece a fost creat în secret, contrar tuturor principiilor democratice”. Dodon a mai subliniat că „acţiunile de protest se vor intensifica şi vor fi desfăşurate săptămânal”. În opinia sa este o greşeală decizia Forumului civic de a oferit guvernării 30 de zile pentru îndeplinirea cerinţelor.

„Nu trebuie să oferim răgaz acestei guvernări, timp pentru a-şi reveni. Noi am văzut deja la ce a dus aceasta – ieri ei la fel de ilegal ca formarea Guvernului au ales preşedintele Curţii Supreme de Justiţie. Mai bine zis au aprobat candidatul, care a fost unicul – preşedintele actual al CSJ. Este bătaie de joc, nu democraţie”, a menţionat Dodon.

După începerea şedinţei Guvernului participanţii mitingului au plecat. Organizatorii acţiunii de protest au îndemnat susţinătorii din nou să se adune săptămâna viitoare. Igor Dodon a declarat că despre o nouă acţiune de protest se va anunţa suplimentar – va avea loc sau în ziua şedinţei Guvernului sau înainte de şedinţa Parlamentului.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2016.02.11 10:27 Vica
    Dodon este revolutionar - nu cred, el este functionar!
  2. 2016.02.11 10:30 Violeta
    Dodon si Turcan sunt buni candidati la posturile prim-ministru si presedintele parlamentului...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.