Politică

​VICEPREMIERUL PENTRU REINTEGRARE A APRECIAT SPRIJINUL ACORDAT DE MAREA BRITANIE REFORMELOR DIN MOLDOVA

30 martie, 2016

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, l-a primit pe Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Republica Moldova, Philip Batson, exprimând recunoştinţă pentru sprijinul substanţial acordat de Marea Britanie Republicii Moldova în procesul de implementare a reformelor politice şi economice.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la serviciul de presă al Guvernului, dl Bălan a subliniat importanţa asistenţei tehnice şi financiare oferite prin intermediul proiectelor menite să consolideze încrederea între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

interlocutorii au exprimat interesul reciproc pentru promovarea dialogului politic şi extinderea cooperării în domenii de interes comun. Un subiect aparte pe agenda de discuţii l-a constituit problematica reglementării transnistrene.

Vicepremierul a informat diplomatul despre ultimele evoluţii în procesul de negocieri, rezultatele întrevederilor de lucru ale reprezentanţilor politici în procesul de reglementare transnistreană din partea Chişinăului şi Tiraspolului, pregătirile pentru apropiata vizită în Republica Moldova a reprezentanţilor în formatul „3+2” și acțiunile întreprinse de către autoritățile moldovenești în vederea continuării negocierilor în formatul „5+2”.

interlocutorii au convenit să continue activitățile demarate în cadrul inițiativelor precedente și să examineze posibilitatea iniţierii unor noi proiecte comune, orientate spre consolidarea capacităților instituționale în domeniul reintegrării țării și spre obţinerea suportului metodic pentru grupurile de lucru sectoriale.

Ambasadorul Philip Batson a apreciat evoluţia relaţiilor moldo-britanice, remarcând eforturile pe care le depune Republica Moldova pe calea dezvoltării democratice şi a reintegrării ţării. Diplomatul a dat asigurări că Marea Britanie, alături de alţi parteneri internaţionali, va continua să acorde ţării noastre sprijinul necesar.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2016.03.30 15:50 Alexei
    Dl Balan trebue sa fie mai dur fata da separatistii din Tiraspol...
  2. 2016.03.30 15:54 Stas
    Nu sunt de acord, cu pozitia dura noi nu sa obtinam rezultat bun...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.