Politică

FILIP: REUȘITA NR1 A FOST STABILIZAREA FINANCIARĂ

29 aprilie, 2016

În condițiile de criză politică și economică în care a fost învestit actualul guvern, cea mai mare reușită în primele 100 de zile a fost că a reușit să stabilizeze situația financiară, a declarat în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, premierul Pavel Filip.

"Activitatea am început-o pe perioadă de criză și acțiunile au fost ca atare. Se ne aducem aminte vocile din ianuarie că din februarie guvernul va fi în incapacitate să plătească pensiile și salariile. Și asta este poate realizarea Nr 1 pentru că am reușit să stabilizăm situația financiară, a spus Filip.

Premierul a precizat că a reușit acest lucru doar în urma unor intervențșii prompte. "Am reușit pentru că am intervenit prompt în ceea ce se întâmplă îmn mediul de afaceri, pentru că știam care sunt constrângerile și devierile", a adăugat premierul.

În acest sens, premierul a amintim de moratoriul pe controale pentru că erau abuzuri, intervențiile la Serviciul Vamal și cel Fiscal. Iar rezultatele au apărut după primele acțiuni. "Am pășit cu dreptul pentru că deși în ianuarie încasările erau mai mici decât în 2015, deja din februarie încasările au început să crească. Asta ar însemna că instituțiile au început să funcționeze, că au început a se acumula impozite", a declarat Pavel Filip.

El a arătat că sistemul nu funcționa din cauza schemelor de corupție în sistemul vamal, a schemelor de corupție în sistemul fiscal.

"Aceasta ne-a asigurat să fim pe plinia de plutiore, să achităm plățile sociale, ba mai mult am reușit să plătim și din arierate și din datoriile la subvențille în agricultură", a precizat premierul.

Totuși, scopul guvernului nu este să lase Republica Moldova pe linia de plutire, dar să asigure dezvoltarea economică.

Directorul CREDO Sergiu Ostaf a menționat că din primele 100 de zile s-a observat că pe actualul guvern îl definesc trei caracteristici: eficiența, debirocratizarea și reducerea barierelor. "Activitatea guvernului este foarte diferită de cele anterioare. Cu aceste acdțiuni pot să atinge multe rezultate", a declarat Sergiu Ostaf.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2016.04.29 13:19 Efim
    Este corect, asa si a fost...
  2. 2016.04.29 13:24 Stas
    Numai trei luni da dl Filip asa multe cheste bune a reusit sa face in Moldova.
  3. 2016.04.29 15:06 Andrei
    Am incredere in dl Filip...
  4. 2016.04.29 15:14 Liviu
    Multi oamenii au incredere de el...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.