Politică

​PRIM-MINISTRUL A CERUT MĂSURI URGENTE PENTRU DEFINITIVAREA REZULTATELOR RECENSĂMÂNTULUI DIN 2014

12 mai, 2016

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut să fie întreprinse măsuri urgente pentru definitivarea rezultatelor recensământului populaţiei din anul 2014. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, despre aceasta Premierul a declarat miercuri, în debutul şedinţei Guvernului.

Şeful executivului a amintit că acest subiect deja s-a discutat la şedinţa Guvernului din 23 martie, precum şi la şedinţa comisiei speciale din 1 aprilie.

„Nu sunt rezultate. Totul s-a făcut superficial, nu am aflat nimic nou, nu a parvenit nicio propunere concretă despre cum poate fi accelerat procesul de definitivare a rezultatelor şi de publicare a acestora – nimic!”, a spus Premierul.

Dl Filip a amintit că pentru efectuarea recensământului în anul 2014 s-au cheltuit 78,5 mil. de lei, fiind alocate suplimentar alte 8 mil. de lei.

„Banii s-au cheltuit, acum se vorbeşte ceva despre marja de eroare. Specialiştii afirmă că la recensământ nu pot fi marje de eroare. Situaţia este foarte complicată şi neplăcută”, a spus Pavel Filip.

Premierul a solicitat directorului Biroului Naţional de Statistică, Marin Gospodarenco, să prezinte rezultatele în decurs de trei zile.

„Dacă rezultate nu-s, atunci înseamnă că trebuie să-ţi prezinţi cererea de demisie. Aşa va fi întotdeauna când oamenii nu fac faţă obligaţiilor”, a subliniat Pavel Filip.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2016.05.12 13:19 Victor
    Mie place chind dl Filip arata ca are caracter si puterea!
  2. 2016.05.12 13:22 Efim
    Asa si trebue...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.