Politică

​OFICIAL AL CONSILIULUI ATLANTIC DESPRE VIZITA DELEGAȚIEI DIN CARE A FĂCUT PARTE PLAHOTNIUC: AM CONSTATAT CĂ AU O VIZIUNE CORECTĂ ASUPRA MOLDOVEI

20 mai, 2016

Persoanele din delegația Republicii Moldova la Consiliul Atlantic din care a făcut parte și prim-vicepreședintele PDM Vlad Plahotniuc au demonstrat că au o viziune corectă asupra Moldovei, iar membrii Consiliului au dorit să discute cu persoane influente de la Chișinău, a dezvăluit într-un interviu pentru Europa Liberă John Herbst, fost ambasador al Statelor Unite în Ucraina, care conduce „Dinu Patriciu Eurasia Center” din cadrul Consiliului Atlantic de la Washington.

"Noi am fost fericiți să primim delegația care a venit pentru că suntem foarte interesați să discutăm cu persoane influente din Moldova. În ultimii ani am avut multe întâlniri cu persoane diferite. Așa că ne-am gândit că va fi util să ne întâlnim cu acest grup care venise la începutul acestei luni", a spus acesta.

El a precizat că în timpul discuțiile s-a constatat că reprezentanții Republicii Moldova au o viziune corectă asupra direcției în care trebuie să se dezvolte Republica Moldova. "În conversația pe care am avut-o dar și în alte discuții, în trecut, am constatat să au o viziune corectă asupra Moldovei și anume că țara trebuie să meargă spre democrație, spre lupta cu corupția și spre o economie transparentă", potrivit lui.

John Herbst a precizat că Occidentul va sprijini Republica Moldova pe parcursul său democratic și pe politicienii care promovează acest parcurs. "Ne întâlnim cu oficiali moldoveni dar și cu persoane influente fără funcții publice, ca să încurajăm acest lucru. Atât timp cât ne vedem cu aceste persoane și încurajăm acest lucru, suntem bucuroși să-i sprijinim și să ne exprimăm opinia. Evident îi vom critica pe cei care se îndreaptă spre un regim autoritar, oricine ar fi ei”, a declarat John Herbst la Europa Liberă.

Amintim că la începutul acestei luni Vlad Plahotniuc a întreprins o vizită în SUA, în cadrul unei delegații din partea Republicii Moldova, în timpul căreia a avut o întrevedere la Departamentul de Stat al SUA cu Victoria Nuland, asistentul Secretarului de Stat american, precum și cu Menno Snel, director executiv în cadrul Fondului Monetar Internațional, cu un șir de oficiali și politicieni europeni, dar și cu oameni de afaceri americani.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2016.05.20 19:06 Efim
    Acum este clar cine si cum a ajutat dl Plahotniuc in SUA.
  2. 2016.05.20 19:08 Horia
    Plahotniuc a resit mult-mult-mult in SUA, clar ca cineva a ajutat lui!
  3. 2016.05.20 19:16 Tamara
    Ruca rucu moet!!!
  4. 2016.05.21 12:24 Antonina
    Dl Plahotniuc s-a aratat, ca el stie si poate, bravo lui!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.