Politică

​PARTIDUL COMUNIŞTILOR A REFUZAT OFICIAL SĂ SPRIJINE INIŢIATIVA SOCIALIŞTILOR DE DEMITERE A GUVERNULUI

02 iunie, 2016

Partidul Comuniştilor (PCRM) oficial a refuzat să sprijine iniţiativa socialiştilor privind demiterea Guvernului. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, astfel se vorbeşte într-un comunicat al PCRM.

„Comitetul executiv politic al CC PCRM a discutat raţionalitatea susţinerii de către fracţiunea PCRM a iniţiativei de exprimare a moţiunii de cenzură Guvernului. Având în vedere condiţiile impunerii de facto din partea socialiştilor a propriei agende, precum şi renunţarea neaşteptată a acestora de la propria iniţiativă, Comitetului executiv politic al PCRM în prezent nu vede posibilitatea de a participa la pregătirea moţiunii de cenzură Guvernului”, se spune în mesaj.

Totodată, Partidul Comuniştilor confirmă că are în continuare o atitudine critică faţă de actualul Guvern şi „îşi păstrează opinia exprimată încă la aprobarea Guvernului în Parlament, pe 20 ianuarie 2016”.

Săptămâna trecută preşedintele Partidului Socialiştilor (PSRM), Igor Dodon, s-a arătat dezamăgit de faptul că socialiştii nu au fost sprijiniţi de alte fracţiuni din opoziţie în ceea ce priveşte iniţiativa privind exprimarea moţiunii de cenzură Guvernului. El a menţionat că nici un deputat din fracţiunile Partidului Comuniştilor şi Partidului Liberal Democrat nu au semnat proiectul Rezoluţiei privind moţiunea de cenzură Guvernului.

Partidul Socialiştilor deja de câteva săptămâni încearcă să iniţieze demisia Guvernului drept cea mai scurtă cale spre alegerile parlamentare anticipate. Pentru a iniţia moţiunea de cenzură Guvernului este nevoie de o iniţiativă legislativă semnată de cel puţin 26 deputaţi din 101. Pentru aprobarea demisiei Guvernului sunt necesare voturile majorităţii simple – 51 din 101.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.06.02 13:34 Eremei
    Deunde vine asa cuvarizm?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.