Politică

​OPOZIŢIA A PREZENTAT ÎN PARLAMENT REZOLUŢIA PRIVIND DEMITEREA GUVERNULUI

21 iulie, 2016

Opoziţia a înaintat joi în Parlament proiectul Rezoluţiei privind demiterea Guvernului. După cum a relatat corespondentul „INFOTAG” de la Parlament, iniţiativa a fost depusă de Partidul Socialiştilor (PSRM), formată din 24 din 101 deputaţi ai Parlamentului.

Rezoluţia a fost semnată de 34 deputaţi – 24 socialişti, şapte liberal democraţi şi trei comunişti, minimul necesar de semnături fiind de 26.

„Noi suntem nevoiţi să semnăm Rezoluţia înaintată de socialişti deoarece autorităţile refuză categoric să includă pe ordinea de zi audierea raportului Guvernului. Astfel, noi vom forţa Premierul să vină la Parlament”, a spus preşedintele fracţiunii PLDM, Tudor Deliu.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu aceasta, amintind că în ajun Consiliul coaliţiei de guvernare a chemat toate partidele pro-europene din Parlament la cooperare.

„Asta înseamnă că noi vă întindem o mână, iar vor răspundeţi cu pumnul!”, consideră Candu.

„Noi ne promiteţi de câteva luni să desfăşuraţi audierea Prim-ministrului, dar evitaţi să o faceţi. Referitor la mâna întinsă, aţi întins-o pentru că vă duceţi la fund. Iar noi mâini murdare nu strângem”, a răspuns Deliu.

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, i-a acuzat pe liberal democraţi şi comunişti de cooperare cu socialiştii.

„Acum totul este clar: există coaliţia de guvernare şi există PDM, care acum s-au unit cu socialiştii”, a spus Diacov.

Parlamentarului i-a replicat deputatul din Partidul Comuniştilor, Oleg Reidman, care, de asemenea, a semnat documentul.

„Nu dumneavoastră ar trebui să judecaţi cine şi cu cine s-a unit. Este o decizie forţată pentru a-l aduce la Parlament pe domnul Filip, pe care îl ascundeţi de deputaţi. V-aţi uita mai bine în jurul vostru – cu cine v-aţi unit şi ce politică faceţi. Pe timpul comuniştilor Prim-ministrul Tarlev tot nu era Cicero, însă la Parlament venea cu regularitate, prezenta rapoarte la fiecare jumătate de an”, a amintit Reidman.

„INFOTAG” precizează: Coaliţia de guvernare a respins joi toate solicitările opoziţiei referitor la prezentarea raportului Guvernului în Parlament. În răspuns, unii deputaţi din PLDM şi PCRM au sprijinit proiectul Rezoluţiei privind moţiunea de cenzură Guvernului, al socialiştilor. Conform legislaţiei, Parlamentul este obligat să examineze iniţiativa în prima zi a şedinţei plenare de săptămâna următoare înaintării proiectului documentului în Parlament. Astfel, audierile privind demisia Guvernului vor avea loc sau miercuri sau joia următoarea, 28 iulie.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2016.07.21 18:46 Fima
    Dl Filip este la locul lui - POTRIVIT, asta nui strasnic ca el este omul lui Plahotnic.
  2. 2016.07.21 18:50 Alex
    Pavlusu nicto v obidu ne dast!!!
  3. 2016.07.21 18:51 Filaret
    Eto uje ne opozitia eto, scoree, ciudichi...
  4. 2016.07.21 18:52 Richard
    El trebue sa puna semnatura s-a la Memorandum cu FMI... Deja in octombrie sa fie procedura semnarii, care demisia???

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.