Politică

​PREFERINŢELE MOLDOVENILOR: FILIP PREMIER ŞI DODON PREșEDINTE

25 august, 2016

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, iar cetățenii ar putea alege directe premierul și președintele, moldovenii l-ar alege pe liderul socialiștilor Igor Dodon în fruntea țării, iar lui Pavel Filip i-ar încredința să conducerea cabinetului de miniștri. Așa spun datele unui nou sondaj prezentat joi de către compania IMAS.

Astfel, când vine vorba de prim-ministru, pentru Filip ar opta 14,4% din cetățeni, acesta fiind urmat de fostul ministru al educației Maia Sandu. La distanță de aceștia sunt situația liderul PSRM Igor Dodon, primarul de Bălți Renato Usatîi și liderul PPDA Andrei Năstase – cu 5%.

În opinia cetățenilor, cea mai potrivită candidatură la funcția de președinte este Igor Dodon, pentru care ar vota 14,6%. Acesta este urmat de Maia Sandu cu 8,6% și Andrei Năstase – 5,6%. În topul preferințelor moldovenilor pentru funcția de președinte mai figurează Vladimir Voronin, Marian Lupu, Pavel Filip, Iurie Leancă, Vlad Plahotniuc.

Sondajul a fost realizat de IMAS în parteneriat cu portalul Deschide.MD şi Conflict Prevention and Early Warning Center. Cercetările pe tern au avut loc în perioada 25 iulie - 09 august pe un eşantion de 1144 de persoane.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2016.08.25 14:11 Efim
    Este o tandem bun si calitativ!!!
  2. 2016.08.25 14:15 Stas
    K nim nujno eshe i Vlada Plahotniuca pristroiti...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.