Politică

​MESAJUL VICTORIE NULAND ADRESAT MOLDOVEI ÎN CADRUL ÎNTÂLNIRII CU ANDRIAN CANDU: „MERGETI ÎNAINTE ŞI AVEŢI DEPLINUL NOSTRU SUPORT ÎN REALIZAREA REFORMELOR”

30 septembrie, 2016

Speakerul Parlamentului, Andrian Candu, care se află într-o vizită oficială în SUA, s-a întâlnit joi cu Adjunctul Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland. Cei doi a discutat diverse subiecte, inclusiv cele legate legate de situaţia social-politică din Republica Moldova, implementarea reformelor ce se regăsesc pe agenda europeană, dialogul cu Adunarea Populara a UTA Găgăuzia în cadrul Grupului parlamentar de lucru. Oficialul american a ținut să-l felicite pe Andrian Candu pentru succesle înregistrate și și-a exprimat suportul deplin pentru continuarea reformelor în Moldova.

Speakerul s-a mai referit la acțiunile prioritare pentru accelerarea reformelor, în special în sistemul financiar-bancar și lupta împotriva corupției, precum și implicarea întregii societăți în proiecte importante de țară. Andrian Candu a menționat că desfășurarea alegerilor prezidențiale vor avea loc în mod corect și transparent.

Oficialii americani au salutat realizarea a peste 90% din prevederile Foii de parcurs privind agenda de reforme prioritare Republica Moldova – UE. „SUA va susține Republica Moldova în obținerea programului de țară cu Fondul Monetar Internațional, dacă toate precondițiile FMI vor fi realizate.

Nu în ultimul rând, Victoria Nuland a ținut să-l felicite pe Andrian Candu pentru succele înregistrate de guvernarea de la Chișină și l-a îndemnat să continue implementarea reformelor, menționând că SUA va susține aceste porniri ale Moldovei. „Felicit parlamentarii și Guvernul de la Chișinău pentru rezultatele obținute. Ați dat dovadă că se poate. Mergeți înainte și aveți deplinul nostru suport în realizarea reformelor”, a declarat înaltul oficial american.

Reamintim că Președintele Parlamentului, Andrian Candu, se află acum în SUA într-o vizită oficială. Acesta a avut o serie de întâlniri cu înalți oficiali americani, printre care speakerul Congresului, Paul Ryan, dar și membrii Senatului și Congresului.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.