Politică

​IGOR DODON PLEDEAZĂ PENTRU DEZVOLTAREA RELAŢIILOR DE PRIETENIE CU RUSIA ŞI PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

19 octombrie, 2016

Candidatul la funcţia de preşedinte desemnat de Partidul Socialiştilor, Igor Dodon, pledează pentru dezvoltarea relaţiilor de prietenie cu Rusia şi pentru apărarea Ortodoxiei. Potrivit agenţiei INFOTAG despre aceasta el a declarat marţi, la prezentarea ultimului capitol al platformei sale electorale. Evenimentul a avut loc la Complexul memorial „Eternitate”.

El a amintit că platforma electorală cuprinde trei compartimente de bază: 1) Statalitate, Neutralitate. Identitate moldovenească; 2) Economie puternică. Dreptate socială; 3) Relaţii de prietenie cu Rusia. Protejarea Ortodoxiei.

Igor Dodon a subliniat că în cadrul celui de-al treilea compartiment „se urmăreşte redeschiderea pieţei ruse pentru produsele moldoveneşti, rezolvarea problemelor migranţilor, păstrarea credinţei şi a valorilor tradiţionale”.

„În ultimii şapte ani viaţa în Moldova a devenit insuportabilă, a fost distrus parteneriatul cu Federaţia Rusă, s-a ratat accesul la o piaţă imensă de desfacere, guvernarea subminează credinţa şi valorile creştine. Toate aceste nedreptăţi pot fi schimbate printr-un vot de neîncredere dat actualei guvernări şi susţinerea unui candidat capabil să readucă prosperitate şi linişte în casele moldovenilor”, a declarat Dodon.

El a subliniat că prima sa vizită internaţională în calitate de preşedinte al ţării o va face la Moscova.

„Voi restabili relaţiile ample de prietenie cu Federaţia Rusă. Voi iniţia elaborarea şi semnarea Acordului privind parteneriatul strategic cu Federaţia Rusă, care va prevedea colaborarea economică, socială şi politică, o abordare unică faţă de reglementarea diferendului transnistrean şi garanţii pentru migranţii muncitori moldoveni, aflaţi la muncă în Rusia”, a declarat Dodon.

Politicianul a amintit că, potrivit datelor oficiale, peste hotarele ţării se află peste 800 mii de migranţi muncitori din Moldova, însă numărul lor real depăşeşte cifra de 1 milion. În Rusia trăiesc permanent circa 700 mii de migranţi muncitori din Moldova sau 70 la sută din numărul total.

„Voi semna cu Federaţia Rusă un Acord bilateral privind garanţiile sociale pentru compatrioţii noştri, aflaţi la muncă în această ţară. În primul rând, acest lucru ţine de asigurarea cu pensii. În fiecare oraş, în care numărul cetăţenilor Moldovei depăşeşte cifra de 10 mii de persoane, vor fi deschise oficii consulare ale Ambasadei Republicii Moldova”, a spus Dodon.

Referindu-se la valorile creştine, candidatul socialist a spus că la ora actuală Biserica este profanată, iar acest lucru înseamnă că se loveşte în statalitatea şi în viitorul Republicii Moldova”.

Igor Dodon a dat asigurări că dacă va ajunge Preşedinte, va restabili valorile tradiţionale şi creştine în toate casele moldovenilor

„Voi lucra într-un strâns parteneriat cu Biserica Ortodoxă, nu voi admite presiuni din partea autorităţilor asupra Bisericii şi insultarea sentimentelor religioase ale credincioşilor. Voi insista să fie anulată Legea care favorizează minorităţile sexuale. Totodată, sunt împotriva includerii în curricula şcolară a disciplinei privind educaţia sexuală, trebuie să blocăm şi să anulăm răufăcătorii Republicii Moldova”, a conchis Igor Dodon.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2016.10.19 10:06 Stas
    Suntem de acord, dl Dodon este o solutie pentru noi toti...
  2. 2016.10.19 10:10 Violeta
    Multi oamenii asteapta ca dl Ciubasenco retrage candidatura sa, si atunci dl Dodon sa chistiga deja la 30 Octombrie.
  3. 2016.10.19 12:32 Arcadie
    Am impresie, ca dl Dodon deja simte mirosul victoriei sale...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.