Politică

​UN NOU SONDAJ: RATINGUL LUI LUPU CONTINUĂ SĂ CREASCĂ

19 octombrie, 2016

Candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte, Marian Lupu, înregistrează o creștere constantă a popularității în rândul electoratului. Cel puțin asta arată datele unui nou sondaj care a fost prezentat miercuri la Chișinău.

Astfel, dacă duminica aceasta ar fi avut loc alegeri prezidențiale, cel mai mare punctaj l-ar fi acumulat candidatul PSRM, Igor Dodon - 31,4%. Aceasta este urmat de candidații PAS și PDM, pentru care ar fi votat 14,8% și, respectiv, 13,9% din respondenți. Cei doi l-au lăsat în urmă pe candidatul PPDA, Andrei Năstase, care ar fi acumulat 9,3%, pe când pentru Iurie Leancă ar fi votat 6,7%.

Astfel, Marian Lupu este candidatul care înregistrează o creștere constantă a popularității, spre deosebire de concurenții săi. În ultimul sondaj, realizat de către aceeași companie, care a fost prezentat pe 12 octombrie, acesta avea 12,7% din voturile respondenților.

Întrebați cine cred că va câștiga alegerile, 35% din respondenți sunt de părere că Igor Dodon va fi următorul președinte, 16% - că acesta va fi Marian Lupu, iar 8% din respondenți o văd pe Maia Sandu drept învingătoare a alegerilor.

Sondajul a fost realizat de compania Intelect Group în perioada 10-16 octombrie și a cuprins un eșantion de 910 persoane, marja de eroare fiind de +/- 3%.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2016.10.19 16:39 Rebeca
    O treime de tara lucreaza pentru victoria un singur candidat - dl Lupu, nu cred ca in asa mod este cinstit!
  2. 2016.10.19 16:44 Filimon
    Pentru mojoritate populatie in Moldova este clar deja ca dl Lupu este cel mai dostoinic candidat...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.