Politică

​PLAHOTNIUC, CĂTRE AMERICANI: “AJUTAŢI-NE SĂ FACEM ORDINE ÎN CASĂ ŞI NOI VOM PUTEA CONSTRUI ÎMPREUNĂ O CASĂ EUROPEANĂ MAI BUNĂ PENTRU TOŢI OAMENII”

20 octombrie, 2016

Moldovenii trebuie să înceteze să caute soluții rapide în afara frontierelor Republicii Moldova și să se concentreze asupra provocărilor de definire a propriei noastre identități și de dezvoltare a unei viziuni comune pentru viitor, susține prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc.

Într-un articol apărut pe portalul american The Hill, Plahotniuc consideră că moldovenii nu trebuie să se mai certe în alegerea dintre Vest sau Est, dar să depună eofrturi pentru a face ordine în Republica Moldova. “Decât să ne uităm la Rusia, România sau chiar UE, noi ar trebui să ne unim și împreună să urmăm VISUL MOLDOVENESC – avem nevoie de un plan de țară. Prin construirea unei Moldove moderne, cu economie robustă, locuri bune de muncă și o clasă de mijloc în creștere, noi vom putea să unim oamenii și să-i aduce pe o cale comună cu aceleași speranțe și vise, indiferent de alegerea lor ideologică, geopolitică sau identitară”, a declarat Vlad Plahotniuc.

El subliniază, însă, că de alegerea partenerilor externi depinde nu doar locul nostru în lume, dar și progresul nostru de acasă, iar cursul de dezvoltare a Republicii Moldova de alegerile prezidențiale. “Prin susținerea unui candidat care ne va ține pe calea spre UE, moldovenii vor putea continua acea foaie de parcurs cu reforme, care va aduce beneficii țării noastre chiar înainte de o eventuală aderare la UE. Pe de altă parte, putem arunca istoria noastră recent înapoi și să revenim în sfera de influență a Rusiei, cum o propun unele partide și candidați.

Rezultatul acestor alegeri va fi unul crucial nu doar pentru efectul asupra relațiilor noastre peste hotare, dar și pentru că va determina direcția pe care vom merge aici, acasă. Moldova și UE au convenit asupra unei foi de parcurs în privința reformelor pentru a ne duce mai aproape de UE”, a spus Plahotniuc.

Acesta reamintește eforturile Guvernului Filip, care a urmat insistent agenda schimbărilor privind procesul de integrare europeană, inclusiv consolidarea statului de drept, combaterea corupției, fortificarea unui sistem juridic independent, promovarea unui mediu de afaceri prietenos, reducerea birocrației și combaterea evaziunii fiscale. De asemenea, Plahotniuc spune că pe măsură ce Guvernul este orientat spre rezultate și continuă să urmeze aceste politici, “noi vă putem promite o Moldovă suverană, mult mai prosperă și un loc unde generația tânără vede o speranță în viitor, făcând saltul de credință și rămânând cu familiile lor, pentru ca împreună să construim o națiune puternică și modernă”.

Plahotniuc laudă Guvenrul condus de Pavel Filip. “În timp ce încearcă să revitalizeze economia noastră și să redobândească încrederea cetățenilor, guvernul trebuie să îndeplinească unele repere care semnifică adevăratul progres spre o viață mai bună pentru toți: eradicarea corupției, asigurarea educației universale, reducerea șomajului, ridicarea standardelor de viață, atragerea investițiilor externe, încurajarea antreprenoriatului local, finanțarea guvernului prin impozite corecte, îmbunătățirea condițiilor de trai și sănătate, precum și extinderea serviciilor de internet pentru toți”, a menționat acesta.

Plahotniuc mai crede că Statele Unite ale Americii și UE au un interes în succesul Republicii Moldova de a construi o democrație cu piață liber într-o regiune prea des turbulentă. Cu prietenie și sprijin din partea Occidentului, Moldova poate deveni partenerul vostru economic, diplomatic și de securitate pentru mulți ani înainte, dă asigurări Plahotniuc. “Ajutați-nă să facem ordine în casă și noi vom putea construi împreună o casă europeană mai bună pentru toți oamenii”, a încheiat Vlad Plahotniuc.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2016.10.20 11:09 larisa
    To ce el spune este corect si cinstit numai daca el ne garanteze ca el nu a furat banii del banci!!!
  2. 2016.10.20 11:13 Fima
    Bravo, ca dl Plahotniuc vre sa face ceva pentru Moldova - pentru asta el are si echipa, si investitii, si caracter si harizma tare!
  3. 2016.10.20 11:23 Антон
    И как он только успевает столько интерьвю давать, вести борьбу с теми. кто посягается на власть в Молдове, которую ему так важно СОХРАНИТЬ до 2022 года.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.